Artikel top billede

Apple vil sagsøge Kodak for brud på kamerapatenter

Apple vil trække kriseramte Kodak i retten for brud på Apples patenter på kamera-teknologier. Men hov: Kodak har allerede sagsøgt Apple for det samme.

Computerworld News Service: Apple har søgt om tilladelse til at sagsøge Kodak i forbindelse med en strid om overtrædelser af patenter, som Apple mener, at virksomheden ejer.

Bloomberg fortæller, at Apple har bedt en dommer om at give grønt lys for virksomhedens planer om at indgive en klage over Kodak ved ITC (International Trade Comission) og et tilsvarende sagsanlæg ved US District Court in Manhattan.

"Apple har bedt om en hasteafgørelse, inden sagsanlægget indledes," skriver advokater for virksomheden i de papirer, som er blevet indleveret til retten.

Digitale patenter

Striden mellem Apple og Kodak handler om ejerskabet over visse patenter, der har relation til digitalkameraer og billeder.

I sidste måned lagde Kodak sag an mod Apple med anklager om, at Apple havde overtråds fire af virksomhedens patenter.

Apple svarede tilbage med en påstand om, at patenterne i virkeligheden tilhører Apple.

Apple forklarer, at da de to virksomheder tilbage i 1990'erne samarbejdede om at "finde ud af, hvordan de to virksomheder kunne arbejde sammen om forskellige projekter, blandt andet kommercialiseringen af Apples digitale kameraer," havde Apple indviet Kodak i en række teknologier til brug i digitale kameraer.

Non-disclosure-aftale

I den forbindelse accepterede Kodak en non-disclosure aftale, fortæller Apple, og den aftale krævede desuden, at eventuelle ændringer eller videreudviklinger, som Kodak lavede i teknologien, ville tilhøre Apple og ikke Kodak, lyder det fra Cupertino.

Kodak vil sandsynligvis argumentere for, at sagen i US District Court of Manhattan ikke bør forsætte, før ITC-sagen er afgjort. Apple skriver i retsdokumenterne, at det ikke er nødvendigt.

Kodak indgav konkursbegæring i midten af januar.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.