BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Her er den næste version af Apples Mac-styresystem

Apple er i gang med at udvikle den næste version af Mac OS X. Her er de vigtigste nyheder.

Læs også:

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styresystem

Derfor er Apples iCloud en kæmpe-skuffelse

Mens Microsoft er i fuld gang med at færdiggøre den næste version af Windows, Windows 8, er også Apple nu begyndt at se nærmere på, hvor Mac OS X-styresystemet skal bevæge sig hen i den næste version.

Den seneste version, Lion, udkom i august sidste år, og det er den version den kommende version, Mountain Lion, kommer til at bygge videre på. 

Samtidig smitter Apples iOS 5 dog også af på den kommende version af Mac OS X.

Det står klart, efter at selskabet i går lagde nogle af de vigtigste nyheder frem for omverdenen i et developer preview.

Her er de nye funktioner

I alt vil der blive føjet 100 nye features til Apple-styresystemet, men der er naturligvis nogle, der fortjener mere opmærksomhed end andre.

Mountain Lion vil først og fremmest adskille sig fra Lion ved at indeholde iOS-apps som Beskeder, Noter og Påmindelser, ligesom også det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, vil finde vej til Mac OS X.


Noter og Påmindelser finder nu vej fra iOS til Mac OS X.

Det er interessant, at Beskeder kommer til at erstatte iChat, der hidtil har været en del af Mac OS X, men aldrig har opnået den store udbredelse.

Med Beskeder på Mac OS X vil det blive muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder, samtidig med at der er understøttelse af konti fra AIM, Jabber, Yahoo og Google Talk.

Allerede nu kan alle brugere hente en betaversion af den nye app fra Mac App Store.


iMessage.

Samtidig fremhæver Apple, at "Mountain Lion er den første OS X-frigivelse, der er udviklet med iCloud for øje for at sikre en let indstilling og integration med apps."

Apple har samtidig tænkt sig at introducere en sikkerhedsløsning, Gatekeeper, der skal yde "beskyttelse mod malware ved at give dig komplet kontrol over, hvilke apps der installeres på din Mac."

Apple afslører desuden, at den endelige version af Mountain Lion vil være klar til frigivelse sidst på sommeren i år.

Det vil formentlig sige, at det er før, Microsoft frigiver Windows 8.

Læs også:

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styresystem

Derfor er Apples iCloud en kæmpe-skuffelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.