Artikel top billede

Her er den næste version af Apples Mac-styresystem

Apple er i gang med at udvikle den næste version af Mac OS X. Her er de vigtigste nyheder.

Læs også:

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styresystem

Derfor er Apples iCloud en kæmpe-skuffelse

Mens Microsoft er i fuld gang med at færdiggøre den næste version af Windows, Windows 8, er også Apple nu begyndt at se nærmere på, hvor Mac OS X-styresystemet skal bevæge sig hen i den næste version.

Den seneste version, Lion, udkom i august sidste år, og det er den version den kommende version, Mountain Lion, kommer til at bygge videre på. 

Samtidig smitter Apples iOS 5 dog også af på den kommende version af Mac OS X.

Det står klart, efter at selskabet i går lagde nogle af de vigtigste nyheder frem for omverdenen i et developer preview.

Her er de nye funktioner

I alt vil der blive føjet 100 nye features til Apple-styresystemet, men der er naturligvis nogle, der fortjener mere opmærksomhed end andre.

Mountain Lion vil først og fremmest adskille sig fra Lion ved at indeholde iOS-apps som Beskeder, Noter og Påmindelser, ligesom også det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, vil finde vej til Mac OS X.


Noter og Påmindelser finder nu vej fra iOS til Mac OS X.

Det er interessant, at Beskeder kommer til at erstatte iChat, der hidtil har været en del af Mac OS X, men aldrig har opnået den store udbredelse.

Med Beskeder på Mac OS X vil det blive muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder, samtidig med at der er understøttelse af konti fra AIM, Jabber, Yahoo og Google Talk.

Allerede nu kan alle brugere hente en betaversion af den nye app fra Mac App Store.


iMessage.

Samtidig fremhæver Apple, at "Mountain Lion er den første OS X-frigivelse, der er udviklet med iCloud for øje for at sikre en let indstilling og integration med apps."

Apple har samtidig tænkt sig at introducere en sikkerhedsløsning, Gatekeeper, der skal yde "beskyttelse mod malware ved at give dig komplet kontrol over, hvilke apps der installeres på din Mac."

Apple afslører desuden, at den endelige version af Mountain Lion vil være klar til frigivelse sidst på sommeren i år.

Det vil formentlig sige, at det er før, Microsoft frigiver Windows 8.

Læs også:

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styresystem

Derfor er Apples iCloud en kæmpe-skuffelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere