Artikel top billede

Her er den næste version af Apples Mac-styresystem

Apple er i gang med at udvikle den næste version af Mac OS X. Her er de vigtigste nyheder.

Læs også:

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styresystem

Derfor er Apples iCloud en kæmpe-skuffelse

Mens Microsoft er i fuld gang med at færdiggøre den næste version af Windows, Windows 8, er også Apple nu begyndt at se nærmere på, hvor Mac OS X-styresystemet skal bevæge sig hen i den næste version.

Den seneste version, Lion, udkom i august sidste år, og det er den version den kommende version, Mountain Lion, kommer til at bygge videre på. 

Samtidig smitter Apples iOS 5 dog også af på den kommende version af Mac OS X.

Det står klart, efter at selskabet i går lagde nogle af de vigtigste nyheder frem for omverdenen i et developer preview.

Her er de nye funktioner

I alt vil der blive føjet 100 nye features til Apple-styresystemet, men der er naturligvis nogle, der fortjener mere opmærksomhed end andre.

Mountain Lion vil først og fremmest adskille sig fra Lion ved at indeholde iOS-apps som Beskeder, Noter og Påmindelser, ligesom også det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, vil finde vej til Mac OS X.


Noter og Påmindelser finder nu vej fra iOS til Mac OS X.

Det er interessant, at Beskeder kommer til at erstatte iChat, der hidtil har været en del af Mac OS X, men aldrig har opnået den store udbredelse.

Med Beskeder på Mac OS X vil det blive muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder, samtidig med at der er understøttelse af konti fra AIM, Jabber, Yahoo og Google Talk.

Allerede nu kan alle brugere hente en betaversion af den nye app fra Mac App Store.


iMessage.

Samtidig fremhæver Apple, at "Mountain Lion er den første OS X-frigivelse, der er udviklet med iCloud for øje for at sikre en let indstilling og integration med apps."

Apple har samtidig tænkt sig at introducere en sikkerhedsløsning, Gatekeeper, der skal yde "beskyttelse mod malware ved at give dig komplet kontrol over, hvilke apps der installeres på din Mac."

Apple afslører desuden, at den endelige version af Mountain Lion vil være klar til frigivelse sidst på sommeren i år.

Det vil formentlig sige, at det er før, Microsoft frigiver Windows 8.

Læs også:

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styresystem

Derfor er Apples iCloud en kæmpe-skuffelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere