Artikel top billede

Kommune scorer gavekort hos KMD efter it-bøvl

KMD tvinges atter til at betale kompensation som følge af bøvl med it-system.

Læs også:

KMD efter it-bøvl i tre kommuner: Fejl kan opstå

Sorø Kommune, Solrød Kommune, Aalborg Kommune og nu også Billund Kommune.

De fire kommuner har det tilfælles, at de i forbindelse med implementeringen af ERP-systemet KMD Opus alle har modtaget kompensation fra KMD.

Gavekort til 260.000 kroner

I Billund Kommunes tilfælde ender det hele med, at kommunen får en pulje på 260.000 kroner, som kan anvendes hos KMD, viser dokumenter, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Dog således, at de 85.000 kroner godskrives som følge af "uoverensstemmelser" vedrørende en arbejdsgangsanalyse og noget implementering på Vej og Park-området.

De 175.000 kroner ud af de 260.000 er ikke kompensation, men skyldes reducerede "implementeringsydelser".

I regnestykket fremgår det også, at kommunen har fået leveret ekstra ydelser for en værdi af cirka 350.000 kroner, men det er blevet aftalt, at disse "ikke faktureres til Billund Kommune." 
 
Af en afslutningsrapport underskrevet den 5. december 2011 fremgår det således, at der har været afholdt et kontraktafklaringsmøde den 29.09.2011. 

"På dette møde blev det aftalt, hvordan de krav der udestår, skal håndteres og kompenseres (bod)."

Konkret har ovenstående punkter været drøftet, ligesom en stribe fejlretninger er blevet drøftet.

Desuden blev det besluttet at slå en streg over 18 krav i udbuddet, som ikke er blevet leveret.

Frustrationsniveau og åbne 2011-regnskab

Af et styregruppemøde også den 5. december 2011 fremgår det, at der er blevet konstateret fejl.

"Der er konstateret, at der er fejl i SAP, hvilket har medført, at der igen måtte åbnes for det ellers afsluttede halvårsregnskab for 2011," står der i dokumentet derfra.

Samtidig vil kommunen fremadrettet holde fokus på de indgående aftaler.

"Det er vigtigt at fastholde fokus på de indgående aftaler fra møder, da frustrationsniveauet fortsat er det samme i Billund Kommune," står der i papirerne.

Læs også:

KMD efter it-bøvl i tre kommuner: Fejl kan opstå
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.