Artikel top billede

Så meget er du som datamatiker værd i kroner og ører

Se hvor meget en datamatiker bidrager med til det danske samfund, når udgiften til uddannelsen er trukket fra.

Fem millioner kroner.

Det er isoleret set det, som gruppen af datamatikere gør samfundet rigere sammenlignet med en særlig kontrolgruppe af ufaglærte.

Tallet er kommet frem med det forbehold, at beløbet er et gennemsnit for hele gruppen af "datamatikere og merkonomer med mere".

Undersøgelsen fra Arbejdernes Erhvervsråd indeholder i alt 59 grupper eller uddannelser.

Og den såkaldte livsværditilvækst for gruppen af blandt andet datamatikere er i alt 19,0 millioner kroner, mens den altså er fem millioner kroner sammenlignet med den særlige kontrolgruppe.

"Når det samfundsøkonomiske afkast beregnes, bruges den livsindkomst, der kaldes "livsværditilvæksten", der er en slags "brutto"-livsindkomst over for samfundet," står der i undersøgelsen.

Her er altså tale om, hvor meget datamatikere samlet set gør samfundet rigere og eksempelvis forøger BNP med.

Læs meget mere om metoden her.

Mere end malere - mindre end læger

Gruppen af blandt andet datamatikere bidrager dermed mere end eksempelvis gruppen bestående af "Malere, VVS-montører med mere"

Her er livsværditilvæksten 13,8 millioner kroner og det isolerede afkast sat over for en kontrolgruppe er 2,3 millioner kroner.

Grupperne inden for de videregående uddannelser bidrager imidlertid mest.

Således ligger civilingeniører med en livsværditilvækst på 27,0 millioner kroner og det isolerede afkast af uddannelse er 8,2 millioner kroner.

Læger bidrager med en livsværditilvækst på 37,9 millioner kroner og har et isoleret afkast på uddannelsen på 21.4 million kroner.

Tjek hele undersøgelsen her, hvor du også kan se, hvordan opgørelsen ser ud fra en mere privatøkonomisk vinkel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.