Artikel top billede

DSB outsourcer al it-drift til NNIT

NNIT skal de næste fem år varetage al drift af DSB's it-infrastruktur. Det er en kontrakt på et anseeligt trecifret millionbeløb.

Det Novo Nordisk-ejede it-selskab NNIT har vundet kontrakten på drift af al it-infrastruktur i DSB de næste fem år. Kontrakten har en værdi på cirka 600 millioner kroner over de næste fem år.

Aftalen omfatter alt fra ydelser inden for netværk, tele, servicedesk, drift af servere og applikationer og slutbrugerydelser.

Dertil kommer en række ydelser som for eksempel styring af kapacitet, informationssikkerhed, dokumentation og mulighed for køb af projektstøtte og diverse rådgivningsydelser.

Ud over at DSB overdrager sin it-drift, som har beskæftiget cirka 100 medarbejdere, hvoraf lidt flere end 50 it-medarbejdere følger med til NNIT, så er det første gang, at DSB outsourcer.

DSB bliver NNIT's næststørste kunde efter moderselskabet Novo Nordisk.

Outsourcingaftalen kalder DSB's konstituerede administrerende direktør Jacob Kjær for 'fremsynet, perspektivrig og god'.

"Aftalen skal sikre DSB en økonomisk besparelse og samtidig give et væsentligt kvalitetsløft af vores it-drift, hvor vi samtidig opnår de fordele og erfaringer med outsourcing, som NNIT har," udtaler DSB-direktøren.

Option på to år mere

NNIT har ud over den frem-årige aftale option om yderligere to års forlængelse i samarbejde med underleverandøren Atea, der skal servicere og drifte alt lokalt it-udstyr på DSB's adresser.

NNIT's CEO Per Kogut er forståeligt tilfreds med aftalen.

"Vi er stolte af, at DSB har betroet NNIT ansvaret for it-driften, ikke mindst fordi DSB outsourcer for første gang. Vi går til denne store opgave med ydmyghed, men også med en forvisning om, at vi kan levere den værdi, som DSB forventer i kraft af høj kvalitet, sikkerhed og stabilitet i it-driften," udtaler han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.