Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

DSB outsourcer al it-drift til NNIT

NNIT skal de næste fem år varetage al drift af DSB's it-infrastruktur. Det er en kontrakt på et anseeligt trecifret millionbeløb.

Det Novo Nordisk-ejede it-selskab NNIT har vundet kontrakten på drift af al it-infrastruktur i DSB de næste fem år. Kontrakten har en værdi på cirka 600 millioner kroner over de næste fem år.

Aftalen omfatter alt fra ydelser inden for netværk, tele, servicedesk, drift af servere og applikationer og slutbrugerydelser.

Dertil kommer en række ydelser som for eksempel styring af kapacitet, informationssikkerhed, dokumentation og mulighed for køb af projektstøtte og diverse rådgivningsydelser.

Ud over at DSB overdrager sin it-drift, som har beskæftiget cirka 100 medarbejdere, hvoraf lidt flere end 50 it-medarbejdere følger med til NNIT, så er det første gang, at DSB outsourcer.

DSB bliver NNIT's næststørste kunde efter moderselskabet Novo Nordisk.

Outsourcingaftalen kalder DSB's konstituerede administrerende direktør Jacob Kjær for 'fremsynet, perspektivrig og god'.

"Aftalen skal sikre DSB en økonomisk besparelse og samtidig give et væsentligt kvalitetsløft af vores it-drift, hvor vi samtidig opnår de fordele og erfaringer med outsourcing, som NNIT har," udtaler DSB-direktøren.

Option på to år mere

NNIT har ud over den frem-årige aftale option om yderligere to års forlængelse i samarbejde med underleverandøren Atea, der skal servicere og drifte alt lokalt it-udstyr på DSB's adresser.

NNIT's CEO Per Kogut er forståeligt tilfreds med aftalen.

"Vi er stolte af, at DSB har betroet NNIT ansvaret for it-driften, ikke mindst fordi DSB outsourcer for første gang. Vi går til denne store opgave med ydmyghed, men også med en forvisning om, at vi kan levere den værdi, som DSB forventer i kraft af høj kvalitet, sikkerhed og stabilitet i it-driften," udtaler han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?