Artikel top billede

Midtjyder: Nu skal vi finde den bedste it-kvinde

En ny pris til en "markant it-kvinde" vil nu blive uddelt i midtjylland. Læs hvorfor det er nødvendigt.

I det midtjyske område findes mere end 20.000 it-arbejdspladser og 400 it-virksomheder.

Flere af dem fortjener at deres postive historier kommer frem i lyset, forklarer direktør Ole Middelhede fra IT Forum Midtjylland, der alene har de 400 it-firmaer som medlemmer.
 
Derfor har man stiftet en stribe nye priser, der skal supplere den tidligere hovedpris.

Èn af de nye priser skal gå til en kvinde.

"Vi ser faktisk, at færre og færre kvinder søger ind i vores branche, så det vil vi forsøge at gøre noget ved med denne pris," fortæller Ole Middelhede.

Kvinde som rollemodel

Ifølge kriterierne for kvinde-prisen, skal hun være:

"En kvinde, der gennem sit virke er en rollemodel for andre kvinder i it-branchen eller kvinder, der overvejer deres karrierevalg."

Hun kan komme fra både det private erhvervsliv eller det offentlige, men skal altså være fra det nærmere definerede geografiske område i Jylland.

"Hun har gennem sit virke med it vist, at kvinder og it-arbejdspladser giver masser af mening," står der desuden om prisen.

I juryen, der senere på året skal kåre den "markante it-kvinde", sidder tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Ligeledes skal it-chef i Region Nordjylland Lise Marcher og Mette Lundberg, der er direktør for Politik og Kommunikation i IT-Branchen, hvor hun arbejder meget med netværk for kvindelige it-ledere, være med til at udpege vinderen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere