3 tvinges til at blokere for adgang til musiktjeneste

Snart kan samtlige danske internetselskaber blive tvunget til at spærre kunders adgang til musiktjenesten Grooveshark.

Rettighedsalliancen har nu fået fogedrettens ord for, at teleselskabet 3 skal lukke for adgangen til musiktjenesten Grooveshark på sit netværk.

Dommen, der blev afsagt i Fogedretten på Frederiksberg mandag, har øjeblikkelig virkning for 3's kunder, uanset om 3 anker sagen eller ej. Hvorvidt sagen ankes, vides ednnu ikke. 

Rettighedsalliancen forventer, at resten af landets teleselskaber vil følge trop, og på samme måde DNS-spærre for deres kunders adgang til Grooveshark uden sværdslag.

Grooveshark er blevet en voksende irritation for rettighedsorganisationen.

Sidste år viste en undersøgelse for eksempel, at mange danskere betragter Grooveshark som en 100 procent lovlig tjeneste.

Men det amerikanske firma har ikke indgået de nødvendige aftaler i Danmark, hvilket har ført til retssagen.

Det er alene piratkopiering af lokale danske kunstneres værker på Grooveshark, der har afstedkommet sagen.

Ifølge en pressemeddelelse fra fogedretten har Rettighedsalliancen fremlagt bevis for, at Grooveshark arbejder i strid med ophavsretslovens regler, og at 3 som internetudbyder er medvirkende til de krænkelser - fordi der sker en teknisk midlertidig kopiering i 3s systemer, når de skal facilitere streaming for kunderne.


Ja, der er også lovligt indhold, men...
Grooveshark har flere sager hængende over hovedet, men er ikke dømt ulovlig. Flere kunstnere bruger for eksempel tjenesten til lovligt at distribuere musik.

I overensstemmelse med de danske regler for håndhævelse af ophavsret på nettet har Grooveshark ikke selv deltaget i sagen, selvom den handlede om, hvorvidt selskabets tjenester er ulovlige eller ej.

Teleselskabet 3 har dog forsøgt at overbevise retten om, at der rent faktisk finder meget lovligt sted på Grooveshark.com, og at det vil være forkert at blokere hele siden. Det ville være "uproportionelt og udgøre censur af lovligt indhold," løs 3's argument.

Men det var retten altså ikke enig i. I sin pressemeddelelse udtaler fogedretten:

"Det faktum, at dele af indholdet på hjemmesiden eventuelt kan betegnes som lovligt, kunne ikke føre til andet resultat, idet fogedretten lagde vægt på omfanget af de krænkelser, der sker på hjemmesiden".

Retten mener, at der sker krænkelser af ophavsrettigheder i "vidt omfang" på Grooveshark, og at det derfor er passende i medfør af infosoc-direktivet, e-handelsloven og retsplejeloven at nedlægge fogedforbud.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil tech-ambassadøren få it-giganterne i tale: "Jeg er super optimistisk, og det er jeg af to årsager"
Interview: Som Danmarks nye tech-ambassadør skal Anne Marie Engtoft Larsen sætte tech-giganterne i stævne og udtrykke bekymring på danskernes vegne. Det er ikke en nem opgave, men den nye ambassadør ser især to grunde til, at de magtfulde Silicon Valley-virksomheder er villige til at lytte.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.