Artikel top billede

Microsoft forlænger support af to store styresystemer

Microsoft forlænger support-perioden til to af selskabets store styresystemer. Se her, hvor længe selskabet vil yde support på de to systemer.

Computerworld News Service: Microsoft forlænger supportperioden til forbrugerudgaver af Windows 7 og Windows Vista med fem år, så de nu er på linje med erhvervsudgaverne.
Dette tiltag er en del af en overhaling af selskabets supportpolitik i forhold til styresystemerne, oplyser Microsoft.

Microsoft har tidligere forpligtet sig til at understøtte sin forbrugersoftware med sikkerhedsopdateringer og rettelser af fejl og stabilitetsproblemer i fem år.

Denne periode betegnes generel supportfase.

Selskabets erhvervssoftware understøttes derimod i mindst 10 år.

Den første halvdel i den generelle supportfase, mens den anden halvdel betegnes forlænget supportfase.

Sikkerhedsrettelser til alle

Under den forlængede support leverer Microsoft sikkerhedsrettelser til alle, men tilbyder kun andre rettelser til organisationer, der har underskrevet kontrakt med Microsoft om udvidet support.

Før denne ændring var det meningen, at Vistas forbrugerudgaver - Starter, Home Basic, Home Premium og Ultimate - skulle tages ud af support om mindre end to måneder 10. april 2012.

Men med den nye politik vil dette ikke ske før 11. april 2017.

Forbrugerudgaver af Windows 7 skulle være taget ud af support 13. januar 2015, men denne deadline er nu rykket til 14. januar 2020.

Ed Bott, der blogger for ZDNet, rapporterede mandag som den første, at Microsoft har ændret supportperioden for Vista og Window 7 ved at føje den forlængede supportfase til forbrugerudgaverne.

Microsoft har bekræftet disse ændringer.

"Microsoft er ved at opdatere supportlivscykluspolitikken, for at sikre at alle forbrugerudgaver af vores desktopstyresystemer er berettigede til at modtage fem års generel support og fem års forlænget support," lyder det fra Microsoft.

"Denne opdatering formaliserer, at alle udgaver af vores styresystemer vil modtage sikkerhedsopdateringer, så længe de anvender den nyeste service pack."

Forbrugerudgaverne af Windows 8 vil således antageligvis også blive understøttet i mindst 10 år efter de kommer på markedet.
Hvis Windows 8 kommer på markedet i fjerde kvartal i år, vil styresystemet sandsynligvis blive understøttet indtil 2023.

Microsofts forlængelse af supporten af Vista og Windows 7 er ikke første gang selskabet har føjet flere år til et styresystems levetid:

I 2007 forlængede selskabet den generelle supportfase for Windows XP Home indtil 2009 og skubbede dets endelige pension til april 2014, hvilket i forhold til levetid satte forbrugerudgaven af Windows XP på linje med Windows XP Professionel.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.