Artikel top billede

Fuld dansk blokering af musiktjeneste måske på vej

Resten af telebranchen vil sandsynligvis følge 3 og blokere for musiktjenesten Grooveshark.

Læs også: 3 tvinges til at blokere for adgang til musiktjeneste

Når Rettighedsalliancen kræver, at 3 stopper sine kunders adgang til Grooveshark, så er det med antagelsen om, at de andre danske teleselskaber vil følge fogedrettens kendelse og uden at protestere også blokerer sine kunders adgang til Grooveshark.

Den antagelse ser alliancen ud til at få ret i.

Hos Telenor siger firmaets regulatoriske chef, Nikolaj Pfeiffer, at Telenor vil dns-blokere adgangen, så snart Rettighedsalliancen skulle anmode om det.

Blandt hans konkurrenter i den øvrige telebranche er der umiddelbart samme holdning til blokeringssagen.

"Jeg mener, at der ligesom er lagt en linje, hvordan de her sager fungerer. Den normale procedure er, at vi følger afgørelserne, når der ligger sådan en dom," siger direktør for telebranchens brancheforening Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, der nu vil drøfte med sine medlemmer, om firmaerne vil afvige fra den normale praksis i denne sag.

Hvem repræsenterer Grooveshark?

Fogedretten på Frederiksberg afgjorde ikke, om Grooveshark er ulovlig eller ej i Danmark.

I fogedretssager skal en sagsøger blot sandsynliggøre at der sker en krænkelse for at opnå et fogedforbud.

En nærmere granskning af lovligheden vil finde sted i en efterfølgende justifikationssag.

I dansk retspraksis er der indtil videre ikke praksis for at inddrage og høre det firma, som bedes blokeret, i dette tilfælde Grooveshark. Det er med til at skævvride debatten, mener teleselskaberne.

"Det problematiske er jo, at det er en teleudbyder, som skal stå og repræsentere Groovesharks interesser og forsvare dem. Det er der jo ingen, der gør. Det har de heller ingen forudsætninger for at gøre. Så hvor er Grooveshark henne i den afgørelse?," spørger Jakob Willer.

Valgt den mindste modpart

Da Antipiratgruppen krævede at få lukket danskernes adgang til The Pirate Bay, skete det via en lignende fogedretssag anlagt mod det daværende Tele2.

Mange spekulerede i, at sagsøgerne udvalgte netop Tele2 blandt rækken af større teleudbydere for at få en modstander med mindst mulige muskler til at føre sagen videre end fogedretten (Telebranchen endte dog med at støtte Tele2 i sagen).

En lignende taktik med at udpege den mindste modpart kunne man forestille sig, at Rettighedsalliancen har anlagt i den aktuelle sag, hvor Rettighedsalliancen har valgt at trække 3 i fogedretten.

3 har for flere år siden meldt sig ud og er stadig ikke medlem af brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI). Derfor kan 3 ikke umidelbart forvente rygstøtte fra konkurrenterne,

Ifølge Rettighedsalliancens talskvinde Maria Fredenslund er det fuldstændigt tilfældigt, at man har valgt at anlægge sagen mod 3.

Hos 3 føler man heller ikke, at man er udpeget som et "let bytte".

"Vi er jo ikke helt uden "muskler", bare fordi vi har meldt os ud af Telekommunikationsindustrien. Så det tror jeg ikke, får nogen betydning for sagens udvikling," siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef hos 3.

Hun peger på, at der altid er en dialog blandt selskaberne uanset medlemskabet af TI, og at 3 indtil videre føler sig klædt på til at mønstre et habilt forsvar, hvis sagen kører videre efter den første fogedretsafgørelse.

3's juridiske afdeling har fire uger til at vurdere, om firmaet vil anke dommen.

Læs også: 3 tvinges til at blokere for adgang til musiktjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.