Artikel top billede

Rygte: Nu kommer Microsoft med Office til iPad

Microsoft kan være lige på trapperne med en særlig iPad-version af Office.

Computerworld News Service: Microsoft er muligvis kun få uger fra udsendelsen af en version af Office til iPad, blandt andet med applikationer til Word, Excel og PowerPoint.

iOS-applikationen skulle efter sigende give mulighed for at redigere en fil lokalt på ens tablet eller et online-dokument fra, må man formode, SkyDrive, der er Microsofts online fil-storage-tjeneste.

Rygterne om en iPad-version af Microsofts berømte kontorpakke har cirkuleret i månedsvis.

Men nu fortæller The Daily, at avisen har haft fingrene i en prototype, der rent faktisk virker.

Det lykkedes endda online-avisen at tage et billede af startskærmen, hvorfra man kan oprette nye dokumenter i Excel, Word og Powerpoint.

Andre populære Office-programmer som Outlook indgår tilsyneladende ikke i Microsofts planer for iPad.

Artiklen nævner ingen detaljer om pris eller udgivelsesdato, men skribenten gætter på, at applikationen kommer inden for de næste få uger.

Lang tid på vej

Brugerne har udtrykt ønske om Office til Apples iPad, siden kort efter iPads debut i 2010.

Trods det at iPad oprindeligt blev anset for først og fremmest at være designet til video, spil, e-bøger og andet indhold, så begyndte medarbejderne hurtigt at tage den til sig i arbejdssammenhæng.

Apple har hele tiden forsøgt at sælge iPad som et ideelt værktøj til hospitaler og undervisere, men tablet-pc'en har også opnået popularitet blandt journalister, softwareudviklere og små virksomhedsejere, hvoraf en del faktisk har opgivet deres bærbare computer til fordel for en iPad.

Microsoft har dog været langsomme til at udsende Office til andre platforme end Windows og Mac.

I 2010 udsendte virksomheden en webbaseret version af Office, der skulle konkurrere med Google Docs, men iPad-brugerne er begrænset til enten at læse dokumentet online eller downloade en kopi til enheden.

I stedet for at bruge software fra Microsoft til at åbne filer, der er formateret til Excel, Powerpoint og Word, er brugerne af iPad tvunget til at finde alternativer til Office som for eksempel Documents To Go, Office² HD, Quickoffice Pro HD og Apples iWork Suite.

Virksomheder som Citrix og OnLive har bragt Office til iPad, men kun via virtualiserede remote Windows 7 desktops.

Men Microsoft tager sig tilsyneladende god tid om at bringe virksomhedens tjenester til Apples platform.

OneNote

Den første Office-app til iOS var notesprogrammet OneNote, som udkom i december sammen med andre iOS-applikationer til SkyDrive-adgang.

Microsoft forventes desuden at inkludere indbyggede Office 15-applikationer i de touch-følsomme Windows ARM-tablets, der kommer i slutningen af 2012 eller i begyndelsen af 2013.

Så der er ikke lang vej fra det og til at portere touch-baserede versioner af Office til iPad.

Selv om der ikke er nogen officiel udgivelsesdato endnu, så mener The Daily, at Microsoft er meget tæt på at indlevere Office til iPad til godkendelse hos Apples App Store.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.