Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk fiber-branche bekymret: Får massivt baghjul

Selv et land som Bulgarien overhaler Danmark, når det gælder udbredelsen af fiber. Stærkt bekymrende, lyder det fra fiber-branchen selv.

Læs også:

Nye tal: Hver fiberforbindelse koster 46.000 kroner

Danmark halter bagefter, når det gælder udbredelsen af fiber.

I hvert fald er Danmark dumpet fra en 13. til en 16. plads på en liste over, hvor mange husstande i de enkelte lande, der har deres egen fiberforbindelse. Det er Bulgarien, Letland og Singapore, der sidste år overhalede Danmark.

Tallene, som stammer fra den europæiske brancheorganisation for fibervirksomheder, FTTH Council Europe, vækker stor bekymring hos den danske fiberbranches talerør, Dansk Energi.

"De nye tal cementerer desværre, at Danmark hverken er verdensmestre, europamestre eller sågar nordiske mestre i hurtige bredbåndsforbindelser," lyder det fra chefkonsulent hos Dansk Energi, Thomas Woldiderich.

Han mener, at en tøven på området kan vise sig at blive en dyr affære.

"Vi finder udviklingen stærkt bekymrende, for den økonomiske vækst ligger i høj grad på det digitale område. Her er det alfa og omega, at vi har en fremtidssikker digital infrastruktur i verdensklasse," siger han.

Hvorfor kan Norge og Sverige?

Thomas Woldiderich hæfter sig især ved, at vores broderlande, Norge og Sverige, ligger et godt stykke foran Danmark med placeringer som henholdsvis nummer 7 og 8.

I Danmark er der ifølge tallene cirka syv procent husstande med adgang til hurtigt bredbånd. Norge er næsten oppe på 15 procent, med Sverige er lige i hælene med 14 procent.

Thomas Woldiderich mener derfor, at de danske politikere blandt andet bør kigge lidt til deres side.

"Det ville være oplagt, at man fra politisk side bad Erhvervsstyrelsen om at se nærmere på de barrierer, som står i vejen for fibernettets udbredelse i Danmark." 

"Vi har som brancheforening påpeget en lang række barrierer, og derudover kunne man jo blandt andet se nærmere på, hvad de andre lande, som ligger over os, har gang i af tiltag. Konklusionen er i hvert i fald, at myndighederne kan og skal gøre langt mere, end tilfældet er i dag," siger han.

Nummer et på listen er Sydkorea, hvor næsten hver tredje private hjem har adgang til en hurtig bredbåndsforbindelse via fiber.

Læs også:

Nye tal: Hver fiberforbindelse koster 46.000 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere