Artikel top billede

Dansk fiber-branche bekymret: Får massivt baghjul

Selv et land som Bulgarien overhaler Danmark, når det gælder udbredelsen af fiber. Stærkt bekymrende, lyder det fra fiber-branchen selv.

Læs også:

Nye tal: Hver fiberforbindelse koster 46.000 kroner

Danmark halter bagefter, når det gælder udbredelsen af fiber.

I hvert fald er Danmark dumpet fra en 13. til en 16. plads på en liste over, hvor mange husstande i de enkelte lande, der har deres egen fiberforbindelse. Det er Bulgarien, Letland og Singapore, der sidste år overhalede Danmark.

Tallene, som stammer fra den europæiske brancheorganisation for fibervirksomheder, FTTH Council Europe, vækker stor bekymring hos den danske fiberbranches talerør, Dansk Energi.

"De nye tal cementerer desværre, at Danmark hverken er verdensmestre, europamestre eller sågar nordiske mestre i hurtige bredbåndsforbindelser," lyder det fra chefkonsulent hos Dansk Energi, Thomas Woldiderich.

Han mener, at en tøven på området kan vise sig at blive en dyr affære.

"Vi finder udviklingen stærkt bekymrende, for den økonomiske vækst ligger i høj grad på det digitale område. Her er det alfa og omega, at vi har en fremtidssikker digital infrastruktur i verdensklasse," siger han.

Hvorfor kan Norge og Sverige?

Thomas Woldiderich hæfter sig især ved, at vores broderlande, Norge og Sverige, ligger et godt stykke foran Danmark med placeringer som henholdsvis nummer 7 og 8.

I Danmark er der ifølge tallene cirka syv procent husstande med adgang til hurtigt bredbånd. Norge er næsten oppe på 15 procent, med Sverige er lige i hælene med 14 procent.

Thomas Woldiderich mener derfor, at de danske politikere blandt andet bør kigge lidt til deres side.

"Det ville være oplagt, at man fra politisk side bad Erhvervsstyrelsen om at se nærmere på de barrierer, som står i vejen for fibernettets udbredelse i Danmark." 

"Vi har som brancheforening påpeget en lang række barrierer, og derudover kunne man jo blandt andet se nærmere på, hvad de andre lande, som ligger over os, har gang i af tiltag. Konklusionen er i hvert i fald, at myndighederne kan og skal gøre langt mere, end tilfældet er i dag," siger han.

Nummer et på listen er Sydkorea, hvor næsten hver tredje private hjem har adgang til en hurtig bredbåndsforbindelse via fiber.

Læs også:

Nye tal: Hver fiberforbindelse koster 46.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere