Artikel top billede

Skoler dropper undervisning med Microsoft-system

Handelsskoler er ved at have fået nok af gamle Axapta, og har fundet et andet økonomistyringssystem at undervise i.

På HGV-uddannelsen på Niels Brock er eleverne færdige med at blive undervist i økonomistyringens mysterier på Axapta-platformen.

"Nu har jeg været her i over to år, men vi har stort set ikke kunnet gennemføre et forløb med Axapta uden store og lange nedbrud på systemet. Vores lærere har haft svært ved at undervise i det, fordi Axapta er relativ kompliceret. Det gad vi ikke længere," siger underviser på Niels Brock, Peter Manniche Riber.

Han har på eget initiativ taget et andet økonomistyringssystem i brug

"Det har vi relativt frie hænder til at gøre, og det kan i virkeligheden være et hvilket som helst økonomisystem, der undervises i," siger han. 
 
Problemer
Peter Manniche Riber, hans kolleger og elever har i mange år arbejdet med Axapta. Det er det, man gør på handelsskolerne, og det er system, der indtil nu anvendes i lærebøger på handelsskolerne rundt om i landet.

"Men i dag er der stort set ikke et sted på Niels Brock, hvor Axapta fungerer uden store komplikationer. Vi har valgt at implementere E-conomic i første omgang til 400 voksne elever," siger Peter Manniche Riber.

Han får løbende forespørgsler fra andre undervisere fra hele landet om erfaringerne med systemet.

"Branchen er parat til et skift. De vil have noget, der virker og er enkelt at bruge," siger han.

Axapta ud af bøgerne

Som en del af forfatterteamet hos forlaget Trojka, udgiver han snart en lærebog i Erhvervsøkonomi. Her er Axapta skiftet ud med E-conomic.

Han stødte på systemet, da han havde sin egen virksomhed. E-conomic er et internetbaseret økonomistyringssystem, som mange små og mellemstore virksomheder bruger, forklarer han.

Økonomisk ser han fordel i at skifte platform, ikke mindst fordi leverandøren har leveret en testversion uden beregning.

"Men kommer der så mange brugere på, at de skal stille nye servere op, kommer der en symbolsk betaling per bruger for at få dækket den omkostning. Det bliver dog en noget billigere løsning, end den, man har været vant til med Axapta," siger Peter Manniche Riber.

Systemet er en simpel platform, der ligner en almindelig hjemmeside. Til forskel fra Axapta, der krævede minimum tre dages introduktion, kommer eleverne nu i gang i løbet af to-tre timer, fortæller Peter Manniche Riber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere