Artikel top billede

Her er listen over verdens bedste cloud-lande

Se listen over de allerbedste cloud-lande i verden.

Lad spændingen blive udløst med det samme: Japan er det land i verden, der er mest parat til cloud computing.

Det konkluderer organisationen Business Software Alliance (BSA), der måske er bedre kendt i forbindelse med beskyttelse af ophavsrettigheder og kopiering af software, i en ny rapport.

Udgangspunktet er ifølge BSA, at vi har et globalt kludetæppe af love og regler, som ikke harmonerer med hinanden og derfor er med at bremse det fulde potentiale for det globale marked for cloud computing.

Sådan findes det bedste cloud-land

Organisationen har derfor opstillet en omfattende række parametre, der har dannet grundlaget for undersøgelsen, som har taget et år at lave.

Det har BSA gjort for at finde frem til de enkelte landes parathed i forhold til at styre væksten af et globalt integreret cloud-marked.

Undersøgelsen har benyttet følgende syv hovedkategorier:

Data-privatsfære, cyber-sikkerhed, cyber-kriminalitet, intellektuel ejendom, teknologisk driftskompatibilitet og lovmæssig harmonisering, fri handel og it-infrastruktur.

BSA har undersøgt 24 lande, der tilsammen står for 80 procent af verdens internet-trafik.

Kina i bunden

Top fem-placeringerne for markeder med de mest robuste cloud-politikker gik til Japan, Australien, Tyskland, USA og Frankrig.

I bunden af listen finder man Kina, Thailand, Vietnam og Brasilien.

"De sande fordele ved cloud computing ligger i omfanget," fortalte Robert Holleyman, formand og administrerende direktør for BSA, da Computerworld mødte ham i Bella Centret.

"I en global økonomi bør man kunne skaffe den teknologi, man har brug for til personligt eller professionelt brug, fra servere overalt i verden," lyder det fra BSA-bossen.

"Men det kræver love og reguleringer, der tillader data at strømme ubesværet mellem grænserne. Lige nu er der for mange lande, som har for mange forskellige regler, der stiller sig i vejen for den form for handel inden for digitale ydelser, som vi virkelig har brug for."

Overaskelser på listen

For mange danskere kommer det sikkert som en overraskelse, at Japan er det mest cloud-parate land i verden, men for Robert Holleyman giver det god mening.

"Japan rangerer samlet set øverst, fordi landet har en omfattende databasebeskyttelse, der ikke hæmmer handel, en bred vifte af strafferetslige love, IP-beskyttelse og en solid it-infrastruktur," forklarer han.

En større overraskelse er det måske, at USA først kommer ind på en fjerdeplads, men her mangler der stadig en bid i forhold til it-sikkerheden.

Også Polens høje placering på listen som nummer 11 må kategoriseres som en overraskelse.

"Polen klarer sig godt blandt andet i kraft af en god infrastruktur," siger Robert Holleyman.

Lukket cloud-land

Undersøgelsens mest paradoksale konklusion er dog nok, at nogle af de lande, der klarer sig godt i undersøgelsen, samtidig også murer sig selv inde bag love og reguleringer, der står i modstrid med andre lande.

For eksempel kan EU's fremlagte databeskyttelsesregulering underminere skyens potentielle omfang og dens økonomiske indflydelse, lyder det fra BSA.

"Et sundt nationalt marked for cloud computing kan ikke nødvendigvis overføres til et marked, som er tilpasset andre landes lovgivning på en måde, der uden problemer lader data strømme på tværs af grænser," siger Robert Holleyman.

"Lande, der murer sig selv inde, gør stor skade på lang sigt".

EU i front

Samlet set er der også en skarp skillelinje, hvad angår cloud-parathed mellem de fremskredne økonomier og udviklingslandende.

Lande som Japan, USA og EU-medlemmerne har etableret solide lovgivningsmæssige og regulerende fundamenter til at understøtte væksten inden for cloud computing.

Omvendt har udviklingslande som eksempelvis Kina, Indien og Brasilien et større arbejde foran sig i forhold til at tilpasse sig det globale cloud-marked.

Hele undersøgelsen og alle de elementer, der har ligget til grund for rangeringen, kan ses her (PDF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere