Artikel top billede

25 Anonymous-medlemmer anholdt af politiet

Politiet har anholdt 25 formodede Anonymous-hackere i fire forskellige lande.

Computerworld News Service: Interpol har anholdt 25 personer mistænkt for at være en del af hacker-gruppen Anonymous i fire lande i Sydamerika og Europa.

Myndighederne har beslaglagt de mistænktes computere, kreditkort og kontanter.

Arrestationerne er blevet gennemført i 15 byer i Argentina, Chile, Columbia og Spanien, fortæller Interpol i en pressemeddelelse.

Det kom efter en undersøgelse med navnet 'Operation Unmask', der blev indledt i midten af februar som reaktion på cyberangreb målrettet Columbias forsvarsministerium og præsidentens hjemmeside, og mod det chilenske elselskab Endesa og landets rigsbibliotek.

Myndighederne har ransaget 40 lokationer og beslaglagt 250 genstande, heriblandt computerudstyr og mobiltelefoner. Undersøgelsen skal nu finde ud af, hvordan de formodede hacker-aktiviteter er blevet sponseret, fortæller Interpol.

En prominent Twitter-konto med forbindelse til Anonymous, AnonOps, antyder, at gruppen onsdag har angrebet Interpols hjemmeside som hævn for anholdelserne. En tweet lød for eksempel,"Tango Down II 404 Interpol."

Anonymous står ofte bag såkaldte distribuerede denial-of-service (DDoS)-angreb mod hjemmesider, hvor siden bliver bombarderet med så mange forespørgsler, at den går ned.

Arrestationerne markerer en af de hidtil største operationer imod Anonymous, som er en decentraliseret gruppe personer, der står bag hacker-kampagner i protest mod politikker og organisationer, som gruppen er imod.

I denne uge er Wikileaks desuden begyndt offentliggørelsen af omkring fem millioner e-mails fra det internationale efterretningsfirma Stratfor Global Intelligence, som blev mål for Anonymous-angreb i december.

Tidligere i denne måned tog Anonymous æren for at have optaget et telefonmøde mellem amerikanske og britiske myndigheder, der i gang med at undersøge gruppen.

Efterfølgende lagde de en 17 minutter lang optagelse af mødet på Youtube.

Læs også:

Her er hackernes nye super-våben

Hackergruppe vil lukke nettets vitale root-servere.

Politiken og Ekstra Bladet ramt af kæmpe-nedbrud.

Hackergruppe sender tre politiske partier i sort.

Hackere stjæler 39 millioner i gigantisk net-indbrud.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.