Artikel top billede

ChannelWorld: Fremtiden byder på mobility, cloud og consumerization

Channelworld: Kanalens nye årlige begivenhed Channelworld er skudt i gang. De helt store tendenser, der tegner det kommende år er mobility, cloud computing og consumerization.

Channelworld er it-kanalens nye årlige begivenhed. Den bliver afviklet i dag torsdag i Odense Congress Center, hvor deltagerne også har mulighed for at få luftet de højtflyvende ambitioner med en helikoptertur.

CRN's chefredaktør Allan Thestrup åbnede messen og bød velkommen til Duncan Clark, der er senioranalytiker hos analysehuset Canalys.

Clark lagde ud med sine vurderinger af, hvordan branchen skal bære sig ad med at navigere gennem de dramatiske ændringer og udfordringer, der lurer i den kommende tid. De tre helt store emner er mobility, cloud computing og consumerization.

"I Danmark roterer kunderne omkring mellemmarkedet, og trends skifter hurtigt, men kanalen i Danmark tackler ændringerne hurtigere, end aktørerne i den høje ende af markedet er i stand til," siger Duncan Clark.

I en klasse for sig

De fleste landes bruttonationalprodukt (BNP) er vokset de sidste fem år med Kina og Indien i en klasse for sig selv med en årlig vækst på otte til 10 procent, mens Frankrig, Tyskland, Storbritannien og USA alle ligger og roder nede fra negativ vækst og ikke skal forvente en vækst meget større end to-tre procent.

IT Titans Index, som analysehuset Canalys står bag, omfatter selskaberne Apple, Cisco, Dell, EMC, Google, HP, IBM, Intel, Lexmark, Microsoft, Oracle og SAP.

"Apple har den gule førertrøje på med en forventet vækst i omsætningen i det kommende år på ikke mindre end 73,3 procent og en vækst i nettoindtjeningen 117,6 procent, mens også Google og Intel gør det rigtig godt," siger Duncan Clark.

I den anden ende ligger eksempelvis HP, der venter negativ vækst på alle parametre.

"I 2011 oplevede de fleste trods alt positiv vækst i omsætningen, men forventningerne til 2012 er mere pessimistiske. Encifret vækst er den dominerende holdning og mange regner med en flad vækstkurve," siger Duncan Clark.

Formidable forventninger

Apples formidable forventninger til vækst mener mange vil betyde meget for udviklingen i 2012. Helt generelt vurderes samfundsøkonomien som en af de største udfordringer i 2012.

"Faktisk vurderes økonomien som det, der vil have den største indflydelse på forretningen overhovedet i de kommende 12 måneder," siger Duncan Clark.

Derefter vurderer mange i kanalen, at tilgængelighed og kreditmuligheder, men også mangel på hardware bliver en udfordring i det kommende år.

Når det gælder vækst, så er infrastruktur og sikkerhed væsentligste faktorer, som vil drive væksten i den kommende tid.

Cloud fylder meget

Cloud computing fylder meget i de flestes hoveder for tiden, og analytikerne er enige i, at it i skyen ikke mindst den private af slagsen også kendt som data center virtualization bliver stort, mens den offentlige sky forventes at opnå langt mindre bevågenhed.

Blandt "nøgleudfordringerne" for kanalen i 2012 ser Canalys økonomi, forandring af de måder forbrugerne vil tage it til sig på (consumption models), arbejdskapital, mangel på kompetencer og øget konkurrence.

"Vi siger farvel til kablerne," siger Duncan Clark og tilføjer, at Wi-Fi bliver en essentiel teknologi, som vil dominere markedet.

Væksten inden for netværk flytter til wireless og et resultat er, at omsætningen inden for routing og switching og WLAN styrtdykker.

"Omvendt giver væksten i wireless den mobile sikkerhed et ordentligt spark op ad," siger Duncan Clark, som forventer, at værdien af det marked runder 15 milliarder kroner i 2015.

"En af de helt store udfordringer er at forudsige, hvilken reel indflydelse cloud computing får på forretningen," siger Duncan Clark.

Det nye sort 'Consumerization' medfører omfattende ændringer for både forbrugere og for kanalens aktører, mener Duncan Clark, der konkluderer, at:

* I takt med, at de store virksomheder stræber efter at blive mere mobile og it-mæssigt med på noderne åbner der sig nye forretningsmuligheder.
* Cloud computing bliver stadigt vigtigere for enterprise it ikke mindst den private sky.
* Sikkerhed og privacy bliver de helt store udfordringer for kanalen i det kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.