Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er danske teleselskabers planer for Skype-gebyr

Telia har bebudet, at det skal koste ekstra penge at ringe over eksempelvis Skype på mobilnetværket. Her kan du se, hvad TDC, Telenor og 3 mener om at ekstra tage penge for VOIP.

Læs også:

TeliaSonera vil kræve penge for Skype-samtaler

Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer

IP-telefoni på mobilnetværket skal koste ekstra penge.

Det var budskabet fra TeliaSonera på sidste uges Mobile World Congress.

"Selvfølgelig skal vi tage penge for VOIP. Det vil selv Danmark finde ud af," lød det fra administrerende direktør Lars Nyberg.

Han forklarede, at selskabet er nødt til at gøre noget, når omsætningen på tale forsvinder, fordi data fylder mere og mere - det sidste opvejer nemlig langt fra det første.

Telia, som teleselskabets danske afdeling hedder, mener dog ikke at have en position i Danmark, hvor selskabet kan gå forrest.

I stedet opfordres andre teleudbydere til at indlede et opgør med "en holdning om, at alt, der er IP-baseret, er gratis."

Det mener TDC og Telenor

Computerworld har kontaktet de andre store danske teleoperatører for at høre, om de har tænkt sig at gå Telia-vejen.

"Vi er naturligvis opmærksomme på problemstillingen, men ser det ikke som en væsentlig udfordring inden for de næste par år," skriver mobildirektør Johan Brammer til Computerworld.

"Det høje konkurrenceniveau, forbrugervenlige priser, samt fokus på mobilpakker med alt inklusive gør næppe Danmark til et first-mover land," fortsætter han.

TDC afviser dermed ikke idéen, men har omvendt heller ikke noget på vej i den nærmeste fremtid.

Hos Telenor er svaret heller ikke et enten eller.

"Vi skal afklare det med vores moderselskab, inden vi melder noget ud omkring det her. Vi er i en samtale med vores moderselskab omkring det," udtaler pressechef Peter Glüsing fra Telenor.

Det mener 3

Teleselskabet 3, der i modsætning til de andre tre virksomheder, ikke har en historie som en traditionel taleforretning, er ikke overraskende mest afvisende over for et VOIP-gebyr.

"Vores holdning er, at vi ikke har planer har planer om at tage penge for det. Det handler meget om, at det ikke er et stort issue lige nu," forklarer kommunikationschef Stine Green Paulsen.

Samtidig vil hun dog ikke afvise, at det kan komme på tale at se på det på sigt.

"Vi kan selvfølgelig ikke afvise, at det ikke kommer til at ændre sig i fremtiden, hvis omfanget bliver meget større. Men hvis det bliver aktuelt, bør det være en af de helt store, der tager initiativ til det," siger hun til Computerworld.

Læs også:

TeliaSonera vil kræve penge for Skype-samtaler

Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.