Artikel top billede

Stor fortørnelse over bonus til politichef for Polsag

Fortørnelse over, at rigspolitichefen har fået en stor bonus, selvom Polsag kuldsejlede.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko

På Christiansborg er flere politikere rystet over, at rigspolitichef Jens Henrik Højberg i både 2009 og 2010 fik 95.000 kroner i bonus ud af de 100.000 kroner, han var stillet i udsigt.

Særligt fordi del-mål i kontrakterne rent faktisk gik på det it-projekt, Polsag, som han havde ansvaret for, og som nu er kørt i grøften.

"Det er jo ganske enkelt rystende, at man har valgt at give 95.000 ud af 100.000 kroner i bonus, når man tager implementeringen af Polsag med i betragtning," siger it-ordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti til Computerworld.

Polsag-projektet blev fornylig skrottet af justitsministeren, selvom der var postet omkring en halv milliard kroner i systemet.

"Det virker jo en anelse grotesk, at man belønner folk for at stå i spidsen for en gigantisk fiasko," fortæller Dennis Flydtkjær.
 
Er de opsatte mål noget værd?
Han mener, at man i Justitsministeriet, der er rigspolitichefens overordnede, burde overveje om deres krav i resultatlønskontrakterne "overhovedet er noget værd, og om de er for uambitiøse".

"Det giver absolut ingen mening, at man kan stå i spidsen for et så stort, kuldsejlet it-projekt og så samtidig blive belønnet for en god indsats."

"Det skriger jo til himlen om, at der er noget galt med de resultatlønskontrakter, Justitsministeriet har udformet," mener Dennis Flydtkjær.

Ordføreren er tydeligt oprørt over forløbet.

Virker bizart

"Set i lyset af, at vi nu står med et it-system til cirka 500 millioner kroner, som aldrig kommer i luften, så kan det virke noget bizart, at man samtidig belønner rigspolitichefen for et godt stykke arbejde," siger DF-ordføreren.

Det er endnu ikke afgjort om rigspolitichefen skal have bonus på sin indsats i 2011. Her indeholder kontrakten også Polsag-mål.

"Angående hvor meget rigspolitichefen skal have i bonus i 2011, så er det ikke op til mig at fastlægge, men det burde være logisk, at man ikke giver bonus for den del, der har med Polsag at gøre," siger Dennis Flydtkjær.

"Det vil være den fuldstændige omvendte verden, hvis man belønner en chef for at være ansvarlig for et fejlslagen it-projekt, som koster skatteborgerne op imod 500 millioner kroner."

"Jeg siger ikke, at det alene er rigspolitichefens skyld, at Polsag er skrottet, men han er en del af det, og man skal derfor ikke belønne folk for noget, de ikke har fuldført," slutter Dennis Flydtkjær.

S: Det er en personsag
Computerworld har også per mail fanget Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, der i Afrika for at besøge flygtningelejre i disse dage.

Men hun ønsker ikke at kommentere sagen.

"Jeg har ikke noget at tilføje til din artikel, da jeg mener, at det er lidt en uskik at folketingsmedlemmer kommenterer på enkeltsager, der er af personaleretlig karakter," skriver hun.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?