Artikel top billede

Foto: Rockwool A/S

Ny it-chef i Rockwool: Sådan får vi mere ud af it

Rockwools nye it-chef har flere indsatsområder, der skal øge gevinsterne ved virksomhedens it.

Læs også:

Sådan tjener Rockwool kassen på iPad-køb

Derfor går CIO'en en gylden fremtid i møde

Derfor skal it-chefen - ikke direktøren - bestemme

Isoleringsproducenten Rockwool har fået ny it-direktør.

Den tidligere it-direktør, Thomas Juul Jensen, er blevet projektdirektør i Rockwool-koncernen, mens ny chef for virksomhedens it er franskmanden Bruno Lafon.

Han er 39 år og kommer fra en stilling som financial director hos Rockwools afdeling i Rusland, hvor han har arbejdet i over fem år.

Inden da har han arbejdet som financial director i den franske dækfabrikanten Michelins russiske afdeling.

Ikke it-mand

Bruno Lafon er oprindeligt uddannet ingeniør, og har senere gennemført en MBA.

Han ser det dog som en styrke, at han ikke kommer men en ren it-baggrund.

"Jeg kommer med en masse erfaring som slutbruger og har måske en anden ide om, hvad det er for løsninger, som vores brugere ønsker," fortæller han.

Og Bruno Lafon er ikke i tvivl om, hvad der er hans primære opgaver i det nye job som it-chef.  

"Mit job er ikke at lave de tekniske løsninger, for jeg er ingen teknisk ekspert, men jeg skal stå for ledelsen og sørge for at levere det produkt, som folk ønsker," siger han.

Skal være mere mobil

En af de største udfordringer bliver at bevare overblikket i en organisation, der spænder over hele verden, som skal fungere i alle døgnets 24 timer.

"Jeg har kun set virksomheden fra Rusland, som er et lille land i Rockwool-regi. It-organisationen i Rockwool er centraliseret under én paraply og dækker hele verden med medarbejdere, der skal kunne arbejde sammen hele tiden," forklarer Bruno Lafon.

"Min opgave bliver at sørge for, at folk kan samarbejde på tværs af de kulturforskelle, der måtte være," tilføjer han.

Han tror derfor på, at man i virksomheden mere og mere kommer til at fokusere på mobilitet, så de ansatte ikke er bundet til en enkelt lokation. 

"I dag har de fleste adgang til internet fra deres mobiltelefon, iPad eller bærbare computer. Og det skal vi udnytte," siger han.

Vil ikke skabe en revolution

Netop en løsning, hvor mobilitet er prioriteret højt, ser Bruno Lafon som en essentiel del af den kommende it-strategi.

Han foretrækker, at it-afdelingen følger udviklingen i virksomheden med standardsystemer, som er avancerede, til en konkurrencedygtig pris.

"Folk er ikke nødvendigvis på ét sted alle sammen, men tingene bevæger sig hurtigt, så vi er nødt til at følge de forretningsmæssige krav fra både interne og eksterne kunder."

"Vi har et standard ERP-system, som virker fint, så der er ingen grund til at ændre. Vi skal kun løbende forbedre det. Jeg har ikke til hensigt at skabe en revolution. Jeg tror på evolution frem for revolution," siger han.

Læs også:

Sådan tjener Rockwool kassen på iPad-køb

Derfor går CIO'en en gylden fremtid i møde

Derfor skal it-chefen - ikke direktøren - bestemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere