Artikel top billede

Apple klar med ny iPad - se den her

Apple har præsenteret sin nye iPad med HD-skærm og 4G.

Fredag 23. marts er dagen, hvor den nye iPad kan købes i Danmark. Apple har som ventet præsenteret den tredje generation af sin tabletcomputer under et arrangement i Yerba Buena Center i San Francisco onsdag aften dansk tid.

Apple-chef Tim Cook gik på scenen, og efter en kort præsentation af den nye Apple TV-boks - der også kommer den 23. marts - kunne han løfte sløret for den nye iPad.

Der var ikke de store overraskelser i onsdagens præsentation - den første store produktlancering fra Apple efter Steve Jobs' død. De fleste detaljer var allerede sluppet ud på forhånd.

Den vigtigste nyhed er skærmen. Det nye 9,7 tommers panel har en opløsning på 2.048 x 1.536 billedpunkter. Det er tre millioner pixels på den lille tabletcomputer.

Det svarer til en pixel-tæthed på 264 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har den nuværende iPad en opløsning på 1.024 x 768 pixel og en ppi-værdi på 132. Så ppi'en er altså fordoblet - men det er ikke helt Retina-kvalitet, som starter ved 300 ppi.

Apple kalder dog alligevel det nye display for et Retina-panel og begrunder det med, at tabletcomputeren typisk holdes lidt længere væk end en telefon. Derfor lægger man altså ikke mærke til, at de enkelte pixels er lidt større.

Det er ikke kun billedopløsningen, der er forbedret i panelet. Apple fortæller, at farvegengivelsen også er blevet bedre.

Nu med 4G

Den nye model har fået en A5X-processor med to kerner og har således ikke - som mange ellers havde ventet - en quad-core-processor. Men den nye iPad har en quad-core grafikchip, som ifølge Apple skulle være fire gange hurtigere end Tegra 3.

Den anden store nyhed er LTE (4G). Den nye tablet skulle være i stand til at overføre op til 73 Mbps på de amerikanske LTE-net hos Verizon og AT&T.

Men selv om Apple har indbygget en 4G-antenne, ligger batteritiden stadig uforandret på 10 timer. Til gengæld er den nye iPad blevet en smule tykkere og tungere - den er 9,4 mm tyk (iPad 2 er 8,8 mm) og vejer 630 gram (601 gram i forgængeren).

Kameraet er også forbedret og er nu i stand til at tage billeder med fem megapixel og optage video med 1080p. Apple har indbygget en Image Signal Processor direkte i A5X-processoren, og det betyder også, at der er indbygget softwarebaseret billedstabilisering.

Apple brugte også præsentationen til at fremvise flere nye apps til iPad, herunder en ny version af Garageband der understøtter jam-sessions med op til fire iOS-enheder, et nyt kapitel i Infinity Blade serien kaldet Dungeons, flyspillet SkyGamblers og en ny udgave af iPhoto med mange nye funktioner til fotodeling.

Priser og lanceringsdato

Den nye iPad kommer på markedet i USA den 16. marts, og i mange andre lande - herunder Danmark - kan den så købes fra den 23. marts. Prisen i USA ligger på 499 dollar for en 16 GB Wi-Fi model og går op til 829 dollar for en 64 GB version med 4G.

Den gamle iPad 2 er nu faldet til 399 dollar for en model med 16 GB uden 3G.

Det var ventet, at den nye tabletcomputer skulle hedde iPad 3 eller iPad HD, men Apple omtaler selv kun produktet som "den nye iPad".

Se også:

Galleri: Se den nye iPad med retina-skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Center for Cybersikkerhed advarer om alvorlige mangler: 75 procent af de danske virksomheder er for dårlige til logning
Log-filer er afgørende efter et cyberangreb, lyder det fra Center for Cybersikkerhed. Alt for mange virksomheder har ikke fuldstændige log-filer og det spænder ben for Forsvarets Efterretningstjenestes arbejde med at opklare cyberangreb i Danmark.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.