Artikel top billede

Penge i sigte: Derfor lysner det for it-industrien

Markedsrapporterne maner stadig til forsigtighed, men fremhæver positive aspekter ved it-markedet.

Læs også:

It-analytikere enige: Her kommer der vækst

Computerworld News Service: I år har det indtil videre gået bedre for it-sektoren på aktiemarkedet, end det har gjort siden 2000, lige før dotcom-boblen sprang.

Selvom analytikerne kun har spået om beskeden vækst i it-forbruget, ser der ud til at være grund til fortsat optimisme.

Apple er ikke alene it-sektorens superstjerne, men har desuden verdens højeste markedsværdi, og virksomhedens aktier er indtil videre i løbet af 2012 steget med 34 procent.

En stor del af stigningen for nylig i aktiekurserne - for it-virksomhederne såvel som i andre sektorer - kan tilskrives en generel optimisme vækket af positiv økonomisk nyt efter et meget bekymrende år.

I 2011 var der frygt for kaos i de finansielle markeder på grund af risikoen for statsbankerot i Grækenland og eventuelt andre lande, hvilket ansporede enorme svingninger i markedet og betød svage aktier inklusiv i it-sektoren.

De ringe økonomiske udsigter var ikke godt for forbruget på it. En høj ledighed i USA hjalp heller ikke på sagen. Derfor forudså analytikerne en lavere vækst i år af it-forbruget. For eksempel vurderede Forrester, at væksten i det globale it-marked ville falde fra 9,6 procent i 2011 til 5,4 procent i 2012, målt i amerikanske dollar.

Godt nyt for verden

Men der har for nylig været positiv økonomisk nyt. Grækenland har sikret sig en aftale med bankerne om den største gældsnedskrivning nogensinde, hvilket bør bane vejen til hjælpepakker fra Europa og Den Internationale Valutafond (IMF), som kan redde landet fra statsbankerot (i hvert fald på kort sigt).

I USA offentliggjorde arbejdsministeriet, at der i februar var skabt 227.000 nye job, hvilket således er tredje måned i træk, hvor arbejdsløsheden er blevet nedsat med over 200.000.

"De meget store jobtab i løbet af recessionen er endnu ikke blevet opvejet, men vi er godt i gang," siger Neal Soss, der er cheføkonom for Credit Suisse, i et videointerview med Yahoo Finances The Daily Ticker. "Vi bevæger os virkelig i den rigtige retning."

Selvom analytikerne stadig offentliggør advarsler angående it-sektoren, så har de store spillere i sektoren udvist robusthed over for den økonomiske usikkerhed.

De klarer sig godt

Apple har stjålet rampelyset, da få andre virksomheden af den størrelse har formået at vokse så hurtigt. I sit sidste kvartalsregnskab offentliggjorde Apple, at nettoresultatet var steget med 118 procent til 74,07 milliarder kroner i forhold til samme periode året før.

I den sidste bølge af kvartalsregnskaber, der hovedsageligt dækkede det fjerde kalenderkvartal 2011, var der lyspunkter af gode nyheder også blandt andre af it-sektorens giganter.

EMC oplyste, at dens omsætning i fjerde kvartal steg med 17 procent til 31,76 milliarder kroner i forhold til samme periode året før. SAP oplyste om en vækst af nettoresultatet på 176 procent til 8,92 milliarder kroner. IBM angav et nettoresultat på 31,18 milliarder kroner, der var steget fire procent. Intels omsætning var steget 21 procent til 78,80 milliarder kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

It-analytikere enige: Her kommer der vækst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere