Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Penge i sigte: Derfor lysner det for it-industrien

Markedsrapporterne maner stadig til forsigtighed, men fremhæver positive aspekter ved it-markedet.

Læs også:

It-analytikere enige: Her kommer der vækst

Computerworld News Service: I år har det indtil videre gået bedre for it-sektoren på aktiemarkedet, end det har gjort siden 2000, lige før dotcom-boblen sprang.

Selvom analytikerne kun har spået om beskeden vækst i it-forbruget, ser der ud til at være grund til fortsat optimisme.

Apple er ikke alene it-sektorens superstjerne, men har desuden verdens højeste markedsværdi, og virksomhedens aktier er indtil videre i løbet af 2012 steget med 34 procent.

En stor del af stigningen for nylig i aktiekurserne - for it-virksomhederne såvel som i andre sektorer - kan tilskrives en generel optimisme vækket af positiv økonomisk nyt efter et meget bekymrende år.

I 2011 var der frygt for kaos i de finansielle markeder på grund af risikoen for statsbankerot i Grækenland og eventuelt andre lande, hvilket ansporede enorme svingninger i markedet og betød svage aktier inklusiv i it-sektoren.

De ringe økonomiske udsigter var ikke godt for forbruget på it. En høj ledighed i USA hjalp heller ikke på sagen. Derfor forudså analytikerne en lavere vækst i år af it-forbruget. For eksempel vurderede Forrester, at væksten i det globale it-marked ville falde fra 9,6 procent i 2011 til 5,4 procent i 2012, målt i amerikanske dollar.

Godt nyt for verden

Men der har for nylig været positiv økonomisk nyt. Grækenland har sikret sig en aftale med bankerne om den største gældsnedskrivning nogensinde, hvilket bør bane vejen til hjælpepakker fra Europa og Den Internationale Valutafond (IMF), som kan redde landet fra statsbankerot (i hvert fald på kort sigt).

I USA offentliggjorde arbejdsministeriet, at der i februar var skabt 227.000 nye job, hvilket således er tredje måned i træk, hvor arbejdsløsheden er blevet nedsat med over 200.000.

"De meget store jobtab i løbet af recessionen er endnu ikke blevet opvejet, men vi er godt i gang," siger Neal Soss, der er cheføkonom for Credit Suisse, i et videointerview med Yahoo Finances The Daily Ticker. "Vi bevæger os virkelig i den rigtige retning."

Selvom analytikerne stadig offentliggør advarsler angående it-sektoren, så har de store spillere i sektoren udvist robusthed over for den økonomiske usikkerhed.

De klarer sig godt

Apple har stjålet rampelyset, da få andre virksomheden af den størrelse har formået at vokse så hurtigt. I sit sidste kvartalsregnskab offentliggjorde Apple, at nettoresultatet var steget med 118 procent til 74,07 milliarder kroner i forhold til samme periode året før.

I den sidste bølge af kvartalsregnskaber, der hovedsageligt dækkede det fjerde kalenderkvartal 2011, var der lyspunkter af gode nyheder også blandt andre af it-sektorens giganter.

EMC oplyste, at dens omsætning i fjerde kvartal steg med 17 procent til 31,76 milliarder kroner i forhold til samme periode året før. SAP oplyste om en vækst af nettoresultatet på 176 procent til 8,92 milliarder kroner. IBM angav et nettoresultat på 31,18 milliarder kroner, der var steget fire procent. Intels omsætning var steget 21 procent til 78,80 milliarder kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

It-analytikere enige: Her kommer der vækst




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere