Artikel top billede

Sådan ser Android 4.0 ud i den rå udgave fra Google. Flere producenter putter dog deres egen "skal" oven på styresystemet.

Verdens bedste smartphone får nyt styresystem

Smartphonen, der netop er kåret som verdens bedste, får nyt styresysten.

Læs også:

Eksperter: Her er verdens bedste smartphone

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne

Samsungs Galaxy S II blev i forbindelse med Mobile World Congress kåret som verdens bedste smartphone i 2011.

Nu får den populære telefon endnu et løft, idet det sydkoreanske selskab netop har meddelt, at Android 4.0 - også kendt som Ice Cream Sandwich - er på vej ud på Galaxy S II.

Blandt de nye funktioner, som Samsung selv fremhæver, er, at man kan anvende ansigtsgenkendelse til login, få automatiske advarsler ved udlands-telefoni og data-brug, og at det er nemmere at skifte mellem åbne apps.

Android 4.0 kan downloades til Galaxy S II via Samsungs egen tjeneste, Kies, ligesom en del brugere af denne telefon vil få opgraderingen fra teleoperatøren.

Samsung på toppen

Samsung har i de seneste år sammen med primært Apple haft betydelig succes med at sælge smartphones.

I IDC's opgørelse over producenternes markedsandele i hele 2011, landede Samsung på en andenplads med 21,3 procent, kun overgået af Nokia med 27 procent af det globale marked for mobiltelefoner.

Finnerne er imidlertid midt i en alvorlig krise og mister derfor markedsandele, 7,9 procent fra 2010 til 2011, mens det går i en noget mere positiv retning for Samsung, der øgede markedsandelen med 17,9 procent.

Apple kom ind på tredjepladsen med seks procent - men havde til gengæld den suverænt største vækst fra 2010 til 2011 med 96,2 procent.

Det nye Android 4.0

Android 4.0 blev præsenteret af Google helt tilbage i oktober sidste år, men det er forskelligt fra telefon til telefon og producent til producent, hvornår og om opdateringer kommer.

Android 4.0 kan anvendes på både smartphones og tablet-pc'er og byder på flere nyheder i forhold til de tidligere versioner. Blandt andet har brugergrænsefladen fået en ansigtsløftning, og multitasking fungerer bedre.

Samtidig skal Android 4.0-styresystemet skabe større ensartethed mellem de forskellige Android-produkter, så man undgår såkaldt fragmentering - et hyppigt kritikpunkt ved Android, der anvendes på mange forskellige typer enheder fra mange forskellige producenter.

Samtidig med meddelsen fra Samsung, har HTC netop meddelt, at Android 4.0 nu er på vej til en stribe af selskabets telefoner, heriblandt HTC Sensation. 

Du kan læse mere om mobilproducenternes planer for Android 4.0 her.

Læs også:

Eksperter: Her er verdens bedste smartphone

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.