Artikel top billede

Ericsson-boss: Her tjener vi vores mange milliarder

Netværksgigantens Ericssons netop offentliggjorte årsregnskab nyder godt af en bestemt tendens på mobil-markedet.

Læs også:

Tøvende teleselskaber presser Ericsson

Den vilde vækst i brugen af mobil-data kommer svenske Ericsson til gavn i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2011.

"På tværs af alle enheder ventes den mobile data-trafik at blive tidoblet mellem 2011 og 2016. Voksende abonnementstal og trafik-niveauer skaber øget kompleksitet i netværkene," skriver administrerende direktør Hans Vestberg. 

"Det stiller nye krav til vores evne til at levere banebrydende løsninger og til at forstå vores kunders behov."

Nøgletallene fra Ericsson ser da også helt fornuftige ud i 2011-regnskabet oven på et lidt mere problematisk 2010-regnskab.

Omsætningen blev øget med 12 procent til 227 milliarder svenske kroner, omkring 191 milliarder danske kroner, og markedsandelen inden for udstyr til mobil-netværk blev ifølge Ericsson øget med seks procent til 38 procent.

"Det gør os til verdens-lederen, dobbelt så stor som den næststørste spiller," lyder det fra Hans Vestberg.

Ericsson endte ud med en netto-indtjening på omkring 10,6 milliarder danske kroner.

Hans Vestberg peger i forbindelse med årsregnskabet på, at Ericsson kan vokse yderligere inden for ikke bare det mobile bredbånd, men også såkaldte managed services og operations and business support systems (OSS/BSS).

Klarer sig i krisen

Selve netværksforretningen udgør 58 procent af Ericssons omsætning, mens services og multimedia (eksempelvis on demand tv og billing-løsninger) er de andre store forretningsområder.

Set over de seneste fem år har Ericssons 2011 været et godt år. Rent omsætningsmæssigt var 2007 lavpunktet, hvor omsætningen var nede på 187,7 milliarder svenske kroner mod de 227 milliarder i 2011.

Ericsson har trods en fornuftig økonomi ligesom de fleste andre it-giganter været ramt af fyringsrunder i de seneste år.

I 2009 annoncerede selskabet afskedigelsen af 5.000 ansatte globalt, heraf 1.000 i Sverige.

Den svenske netværksgigant har hovedkontor i Stockholm og beskæftiger i dag flere end 100.000 mennesker.

Den danske del af Ericsson havde i 2010-regnskabet 492 ansatte, en omsætning på en lille milliard og et resultat efter skat på 17,8 millioner.

Læs også:

Tøvende teleselskaber presser Ericsson
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere