Artikel top billede

Her er dommen over Apples nye iPad

Apple er klar i butikkerne med tredje generation af den populære iPad - og anmelderne er klar med deres dom over produktet.

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ

Apple: Kun i disse lande kan iPad bruge 4G

I dag, fredag, rammer Apples meget omtalte "nye iPad" butikkerne i lande som USA, Australien, Canada, Frankrig og Tyskland, og fredag i næste uge går det løs i Danmark.

Præcis som med de tidligere versioner har den nye iPad været genstand for både forbrugernes og mediernes interesse i en grad, så forventingerne er skudt lige så højt i vejret som Apples aktiekurs.

Men forventings-niveauet er ikke uden grund.

Da den første iPad ramte markedet i starten af 2010 var Apple ikke den første virksomhed, der præsenterede en tablet-pc, men det blev Apple, der tog alle med storm og kom til at skabe og definere markedet for tablet-pc'er

iPad 2 blev præsenteret i marts 2011, var nyhederne blandt andet et smallere design, en A5-processor og kameraer for og bag til blandt andet Facetime. iPad 2 forlængede Apples succes. 

iPad 3 - eller den nye iPad, som Apple har valgt at kalde den - tilføjer først og fremmest en skærm med en ultrahøj HD-opløsning, en A5X-processor med to kerner, en grafikchip og understøttelse af det lynhurtige 4G-netværk.

Det sidste kan danskerne dog godt glemme alt om at nyde godt af, for den nye iPad anvender slet ikke de 4G-frekvenser, vi kører med i Danmark.

Kan Apple forsvare tronen?

De seneste IDC-tal om tablet-markedet viser, at Apple i fjerde kvartal 2011 havde en markedsandel på 55 procent - et lille fald fra 61,5 procent i det tredje kvartal.

Det ventes, at der i alt vil blive solgt 106,1 millioner tablets på verdensplan i 2012.

Hvor mange af dem, der bliver med Apples iOS som styresystem og hvor mange, der bliver med Android eller det kommende Windows 8, ved ingen i sagens natur endnu.

Men anmeldelserne af den nye iPad fra Apple giver formentlig et meget godt bud på, om det californiske selskab stadig har den teknologiske tete - og dermed også vil kunne forsvare sig mod den sværm af nye tablet-produkter, der vælter ud på markedet i 2012.

Vi har set nærmere på anmeldelserne af den nye iPad.

Her er anmeldernes domme

I vores eget mediehus er vores amerikanske søstermedie Macworld klar med en dom over den nye iPad.

Macworld giver iPad'en en karakter på 4,5 ud af fem mulige og er det hele taget ligeså begejstret for den version af Apples tablet som de tidligere:

"iPad er opdateret til et nyt år og millioner af nye iPad-brugere. Den er ikke mindre eller lettere, men har en bemærkelsesværdig skærm, et langt bedre kamera bagpå og understøttelse af mobil-netværk, der kører med WiFi-hastigheder."

"Det er den iPad, millioner af mennesker har taget til sig, blot et år bedre," skriver Macworld.

Netop det med det hurtige netværk skal man som nævnt glemme alt om som dansker, men Macworlds købs-anbefaling kan måske alligevel anvendes af danske Apple-brugere.

"Brugere af iPad 2 skal ikke være bekymrede: Deres iPad-investering holder bestemt i endnu et år. Men de skal nok passe på med at se for meget på den nye iPads skærm. Når først du får set nærmere på den Retina-skærm, er det svært at skifte tilbage til noget andet," skriver Macworld.

Du kan se Macworlds anmeldelse herunder:

Begejstring hele vejen rundt

Hos Techradar er dommen stort set den samme med karakteren 4,5 ud af fem mulige.

På den positive side fremhæves skærmen og den hurtigere processor, mens det på den negative side fremhæves, at den nye ipad godt kan blive lidt varm, og at den er tykkere end den gamle.

"... der er skærmen, der får den nye iPad til at skille sig ud fra mængden. Det er en smuk, velkommen tilføjelse, der bringer denne enhed tilbage på toppen af tablet-træet, og den vil formentlig skabe en god forretning hos en Apple Store nær dig."

Techradar anbefaler dog, at iPad 2-ejere, der ikke går helt vildt op i HD-egenskaberne, holder fast i den gamle model og skriver så, som Macworld, at man hurtigt kan blive fristet, når man først har set den nye Retina-skærm.

Hvor højt vægter du skærmen?

Cnet anbefaler, at ejere af en iPad 1 opgraderer, fordi der er mærkbar forskel, mens iPad 2-ejere skal forholde sig til, om den forbedrede skærm og 4G-forbindelsen er nok til, at man skal opgradere.

Er man teknologi-elsker, er svaret formentlig ja, mener Cnet.

På den negative side fremhæves, at Apples processor-valg godt kunne have været mere ambitiøst, ligesom kamera, selve designet og batteritiden - der ganske vist er glimrende - kunne have rykket sig endnu mere i forhold til den tidligere model.

Walt Mossberg fra Wall Street Journal er helt på linje med de andre anmeldere i forhold til, at iPad'en stadig er den bedste tablet på markedet.

"Siden den blev lanceret i 2010, har iPad'en været den bedste tablet på planeten. Med den nye, tredje generations-model holder den fast i den krone," skriver Walt Mossberg.

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ

Apple: Kun i disse lande kan iPad bruge 4G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.