BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Single sign-on: Det kan du bruge det til

Cloud-baseret single sign-on har en række fordele, men der er også visse ting, man skal være opmærksom på.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Computerworld News Service: I takt med at erhvervslivet får styr på cloud-strategierne, finder flere og flere virksomheder nu ud af, at cloud-baseret single sign-on (SSO) kan virke som etteknologisk "frynsegode" for kunderne.

Det var, hvad det canadiske pakkefirma Purolator havde i sinde, da det gjorde single sign-on tilgængelig i sin cloud-service baseret på løsningen Okta til kunden Xerox Canada.

Med Okta SSO integreret med Salesforce.com kan Xerox Canada nu arrangere opsamlinger af genanvendelige produkter såsom blækpatroner hos sine egne kunder, uden at hverken disse kunder eller Xerox Canadas medarbejdere skal huske endnu et kodeord.

Det passer Xerox rigtig godt, fordi virksomheden i forvejen har opsat sit eget SSO-system, der bruges internt og af Xerox Canadas kunder til at tilgå Xerox-applikationer.

"Lige nu foretager Xerox Canada 20.000 log-ins per måned via SSO-funktionen hos Salesforce.com," oplyser Graeme Shiomi, der er chef for solutions delivery hos Innovapost, der er affilieret med Purolator. Det fungerer som en højteknologisk bekvemmelighed for kunderne, og som også forener virksomhederne.

Sådan fungerer det 

Purolators portal hos Salesforce.com er hovedsageligt til Xerox Canadas kunder, som kan bruge den i forbindelse med tilbagelevering og til at printe etiketter.

Portalen er åben for adgang, når SSO-leverandøren Okta godkender brugeroplysninger fra Xerox' site til Purolators site og tjekker dem i forhold til eksisterende brugeroplysninger. For Xerox' slutbrugere foregår denne cloud-baserede samlede identitetsproces usynligt.

På denne måde kan Xerox Canada administrere, hvilke medarbejdere og kunder, der har SSO-adgang til Purolators elektroniske returservice. Men det er Purolator, som betaler for Okta SSO, der fungerer som den øverste administrator.

Dette arrangement er nu noget, som Purolator også tilbyder andre kunder.

Der findes masser af lignende eksempler.

I sundhedssektoren har BioIQ opdaget, at cloud-baseret SSO passer perfekt til den californiske virksomhed, der har en webportal, som giver medarbejderne adgang til forsikringsoplysninger.

Efter at have kæmpet i årevis med en hjemmelavet løsning til single sign-on besluttede BioIQ at bruge en cloud-baseret SSO-service fra Ping Identity, oplyser Aaron Campos, der er teknologidirektør hos BioIQ.

Security Assertion Markup Language (SAML) er en kernekomponent i standard-baseret SSO, men da det kom til den integration af teknologier, der var nødvendig for at facilitere SSO med forskellige partnere, besluttede BioIQ, at dette ikke var en del af kerneforretningen, fortæller Campos.

Det interne arbejde involverede tidligere en anseelig mængde administration men "nu peger vi bare til en URL i Ping-systemet," fortæller han.

BioIQ er nu i gang med at sømløst integrere sin wellness-webportal med partnere i sundhedssektoren heriblandt produktleverandøren Alere, så individer får SSO-godkendt adgang.

SSO er blevet noget, der gør tingene lettere for kunderne ved at fjerne et lag af kodeord. Det er BioIQ villig til at betale for, men det betyder også, at anvendelsen er nødt til at blive udpenslet i kontrakterne.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.