Artikel top billede

Politi mistænker dansk software-hus for urent trav

Bagmandspolitiet rejser sigtelse mod direktør og software-selskab, der mistænkes for at have overtrådt børsreglerne.

SØK, i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet, har valgt at sigte administrerende direktør Jørn Larsen og software-selskabet Trifork A/S for overtrædelse af værdipapirloven.

Det fremgår af en meddelelse fra Trifork.

Heri fremgår det, at forholdene stammer fra introduktionen af selskabet på Børsen tilbage i december 2007.

Bestyrelsesformand Johan Blach Petersen er overbevist om, at selskabets direktør og selskabet ikke har gjort noget forkert.

"Ud fra det, jeg har set, kan jeg slet ikke se, at vi har kunnet gøre noget som helst anderledes," siger han til Computerworld.

Johan Blach Petersen oplyser, at forholdene vedrører en såkaldt market maker-aftale med Ebh bank A/S, der skulle hjælpe selskabet på børsen.

Fandme ubehageligt

Desværre forventer formanden ikke en hurtig afklaring på sagen, da han kan se, at processen op til SØK's handlinger har været meget langsommelig.

Tilbage står dog, at det er dybt ubehageligt.

"Det er fandme ubehageligt, for nu at sige det lige ud," siger formanden.

Men som sagt vurderer selskabet, at der må være tale om en misforståelse.

Selskabets direktør fortsætter da også som hidtil. Ifølge formanden har hverken direktøren eller selskabet fået nogen gevinst ud af de påståede regelbrud.

"Ikke en krone," siger Johan Blach Petersen.

It-formand og bankdirektør

Endelig oplyser software-selskabets nuværende bestyrelsesformand til Computerworld, at den daværende bestyrelsesformand for Trifork, Jens Nielsen, dengang også sad i direktionen hos Ebh bank A/S.

Trifork samarbejder fuldt ud med Bagmandspolitiet for at komme til bunds i sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jens Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere