Artikel top billede

Foto: PR-foto fra politiet.

Database-fejl sender Telenor i politiets kløer

Telenor er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Teleselskabet forklarer sig med, at der har været fejl i selskabets interne procedurer.

Læs også:
Mobilselskabet 3 meldt til politiet

Teleselskabet Telenor er blevet meldt til politiet efter gentagende gange at have spammet en kunde med markedsføringsmateriale.

På trods af, at kunden både telefonisk og siden skriftligt havde trukket et tidligere samtykke til at modtage markedsføringsmateriale tilbage, fortsatte Telenor med at sende fire mails, indtil Forbrugerombudsmanden gik ind i sagen og meldte teleselskabet til politiet.

Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

Husk den skriftlige dokumentation

Specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, Mai Robrahn Hansen, fortæller til Computerworld, at politiet nu efterforsker sagen for at finde ud af, om der er belæg for at rejse tiltale.

Hun forventer, at sagen ikke skal i retten, men at Telenor derimod står til en bøde på 10.000 kroner, som er taksten for at spamme op til 100 gange, hvorefter det koster 100 kroner per ekstra spammail.

"Det har været ret vigtigt i denne sag, at kunden har sikret sig med skriftlig dokumentation mod at modtage markedsføringsmail," forklarer Mai Robrahn Hansen.

Telenor erkender fejl

Hos Telenor er paraderne nede, fordi teleselskabet blankt erkender og beklager, at der er sket en fejl.

Telenors pressechef, Peter Glüssing, forklarer til Computerworld, at selskabet har gennemgået sine procedurer for, hvordan kunderne afmelder  modtagelsen af markedsføringsmateriale.

"Vi har siden strammet op på vores manuelle arbejdsgange, når vi modtager en afmeldelse og skal opdatere vores markedsføringsdatabase. Fire spammails er simpelthen fire for meget," siger han.

Samtidig fortæller Peter Glüssing, at Telenor forventer at betale bøden på 10.000 kroner.

Læs også:
Mobilselskabet 3 meldt til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere