Artikel top billede

Test af cloud-hastigheder: Sådan klarer giganterne sig

I en ny rapport undersøges det, hvor lang tid det tager at overføre 12 TB data fra en cloud til en anden.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Computerworld News Service: I en ny rapport undersøges det, hvor lang tid det tager at overføre 12 TB data fra en cloud-løsning til en anden, og konklusionen er, at der kan være 25 ganges forskel i overførselstiden for de forskellige udbydere.

Nasuni, der tilbyder cloud-storage med udgangspunkt i forskellige offentlige skyer, har testet hvor lang tid det tager at overføre data mellem Amazon Web Services Simple Storage Service (S3), Microsoft Azure og Rackspace.

Virksomheden brugte 22 millioner filer af forskellig størrelse, men med en gennemsnitsstørrelse på 550 KB.

Det gik hurtigst med overførslerne til AWS fra Microsoft Azure, mens det det tog længst tid at overføre data fra AWS til Rackspace.

Det tog for eksempel fire timer at overføre fra et sæt AWS S3-servere til et andet sæt S3-servere. Overførslen fra S3 til Azure tog 40 timer, mens overførslen fra S3 til Rackspace tog 115 timer, eller næsten fem dage.

Amazon vinder - sådan da

Nasuni har desuden testet dataoverførsler til S3 og fandt ud af, at det tog fire timer at migrere data fra Azure til S3, mens det tog fem timer at flytte det fra Rackspace til S3.

Nasuni har ikke tjekket, hvor lang tid det tager at flytte data fra Azure til Rackspace eller omvendt.

Der er dog visse forbehold knyttet til undersøgelsen. Nasuni brugte nemlig en såkaldt AWS Elastic Cloud Compute (EC2) m1.large-computer til overførslen. Virksomheden indrømmer selv, at hvis den havde brugt en Microsoft- eller en Rackspace-computer, så ville resultaterne nok blive anderledes.

Andre faktorer, som det tidspunkt på døgnet, overførslen bliver gennemført, og ydelsen på den computer, der kører overførslen, kan også give varierende resultater, bemærker Nasuni.

"Virksomhederne skal være fleksible, og det er også det, testen viser," siger Andres Rodriguez, der er administrerende direktør for Nasuni.

"Selv om data kan flyttes fra sky til sky relativt hurtigt med nogle udbydere, så er der andre, der kræver uforholdsmæssig meget tid," fortæller han.

Nasunis analyse følger en rapport, der udkom i december, som evaluerede 16 cloud-tjenester baseret på faktorer som skrive- og læsehastighed, service-uptime og skalerbarhed. I den test viste AWS sig også at være bedst.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere