Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ubeskyttet WiFi-netværk kan give besøg af politiet

Politiet i Australien vil have borgerne til at beskytte deres trådløse routere og tager nu utraditionelle metoder i brug.

Læs også:

"Låner" du også naboens ubeskyttede WiFi-netværk?

Computerworld News Service: Hvis du bor i den australske stat Queensland og har et ubeskyttet WiFi-netværk, så risikerer du at få besøg af politiet.

I et forsøg på at skabe opmærksomhed om datakriminalitet har politiet i den nordøstlige stat i Australien iværksat en oplysningskampagne.

Den indebærer såkaldt wardriving, hvilket betyder, at man kører rundt i gaderne og skanner efter trådløse netværk, der ikke er beskyttet af kodeord eller som bruger en forældet, svag form for kryptering.

De australske borgere og virksomheder skal dog ikke bekymre sig om at få en bøde: Politiet har blot til hensigt at lægge oplysningsmateriale i postkassen om, hvordan man beskytter sit trådløse netværk noget bedre.

Wardriving er et begreb, der bruges om hackere, der kører rundt for at finde efter åbne WiFi-netværk. Farerne er velkendte: Hvis en router ikke er kodeordsbeskyttet, vil enhver i princippet kunne overvåge netværkstrafikken.

Det betyder også, at enhver kan hoppe på det åbne trådløse netværk og bruge det til at sende spam eller foretage andre ulovligheder på internettet, mens det er ejeren af den ubeskyttede trådløse router, der uden at vide det bærer risikoen for at komme i fedtefadet.

"Mange tilfælde af datakriminalitet kunne forhindres, hvis folk var mere opmærksomme på, hvordan de kunne beskytte sig selv," fremhæver politiinspektør Brian Hay fra Politiet i Queensland.

"Det handler om at få budskabet ud," forklarer Hay.

Forældet kryptering på mange routere

Politiet advarer også folk, der anvender WEP-kryptering, hvilket var standard i routere, der blev solgt mellem 2000 og 2005.

Denne sikkerhedsprotokol kan brydes på få minutter med lettilgængelige værktøjer og anses derfor for at være fuldstændigt usikker, selvom den desværre stadig bruges af folk.

Politiet i Queensland sammenligner anvendelsen af WEP med at "nøjes med en lukket netdør til tyverisikring af sit hus."

De fleste routere, der sælges i dag, har kodeordsbeskyttelse slået til som standard. Nyere routere anvender WPA- eller WPA2-kryptering. WPA har visse kendte sikkerhedsproblemer men er alligevel langt bedre end WEP.

Det anbefales generelt at anvende WPA2.

Politiet i Queensland gennemførte en lignende kampagne i 2009 og oplyser at have identificeret et stort antal private hjem og virksomheder med ubeskyttede WiFi-netværk i området omkring Brisbane.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

"Låner" du også naboens ubeskyttede WiFi-netværk?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.