Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Vestager: Sådan skal it ændre vores samfund

Foran en samlet it-branche løftede økonomi- og indenrigsministeren sløret for sine it-visioner. It-rigmand rasede mod et konkret tiltag fra regeringen.

Læs også:

Rystende tal: Mange danske firmaer siger nej tak til it.

"It kan ændre den måde, man tænker relationen mellem borgerne og det offentlige," lød det fra Vestager i går i Børsens historiske lokaler.

Her var den radikale økonomi- og indenrigsminister inviteret til at tale om, hvordan it kan hjælpe Danmark ud af krisen foran it-branchefolk fra hele landet.

Det skete til brancheforeningen It-Branchens årlige møde.

Efter at have ridset den økonomiske situation op, gik ministeren over til at snakke om, hvordan it skal hjælpe til med at nytænke den enkelte borgers rolle i samfundet.

"Vi har brug for, at borgeren bliver medskaber af det samfund, han er en del af. Det handler om, at man som borger selv tager en stor del af ansvaret og initiativet for samfundet. Digitalisering kan sikre borgeren større frihed," lød det fra Vestager.

For at forklare hvordan det konkret kan tænkes, nævnte hun et mere underfundigt eksempel fra Boston, hvor den enkelte borger har mulighed for at navngive for eksempel en brandhane, hvilket skulle medvirke til at give borgeren ejerskab over bybilledet.

Digitaliseringsstrategien, hvor målet er, at 80 procent af kommunikationen mellem borgeren og det offentlige skal foregå digitalt i 2015, blev også nævnt.

Hun understregede, at hun ser it som en af hovednøglerne til at sikre velfærdsstatens fremtid og sluttede med ordene:

"Jeg håber, I tager imod invitationen til at samarbejde."

It-rigmand raser

Herefter fulgte en række indlæg fra it-selskaber, der delte erfaringer og udfordringer med it-løsninger i detailbranchen, sundhedssektoren og indenfor finans og forsikring.

Blandt andet fortalte Vismas direktør Jan Tønder om problemerne med at få danske supermarkeder til at tage selvbetjeningsløsninger til sig, mens det går anderledes i de omkringliggende lande.

"Der blev indgået Dankort-forlig i 2005, der betyder, at Nets har forskellige gebyrer alt efter hvilken kasse, man går igennem. Det er en hæmmende faktor, at der er høje gebyrer på dankorttransaktioner," lød det fra Jan Tønder.

En paneldebat mellem syv it-ordførere fulgte efter, hvor salen havde mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.

Der var dog kun to, der valgte at tage bladet fra munden, heriblandt it-rigmanden Ib Kunøe, der rettede skytset mod regeringens afskaffelse af multimedieskatten. 

En afskaffelse, der da også har kostet det Kunøe-ejede Atea op imod en trecifret milionomsætning.

"En af de første ting, den nye regering gjorde, var at nedlægge multimedieskatten, der betød at medarbejdere, der havde fået adgang til it-udstyr, skulle aflevere iPads og andet it-udstyr tilbage. Det er vel at bombe tingene tilbage," lød det bagerst i salen fra Ib Kunøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere