Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Vestager: Sådan skal it ændre vores samfund

Foran en samlet it-branche løftede økonomi- og indenrigsministeren sløret for sine it-visioner. It-rigmand rasede mod et konkret tiltag fra regeringen.

Læs også:

Rystende tal: Mange danske firmaer siger nej tak til it.

"It kan ændre den måde, man tænker relationen mellem borgerne og det offentlige," lød det fra Vestager i går i Børsens historiske lokaler.

Her var den radikale økonomi- og indenrigsminister inviteret til at tale om, hvordan it kan hjælpe Danmark ud af krisen foran it-branchefolk fra hele landet.

Det skete til brancheforeningen It-Branchens årlige møde.

Efter at have ridset den økonomiske situation op, gik ministeren over til at snakke om, hvordan it skal hjælpe til med at nytænke den enkelte borgers rolle i samfundet.

"Vi har brug for, at borgeren bliver medskaber af det samfund, han er en del af. Det handler om, at man som borger selv tager en stor del af ansvaret og initiativet for samfundet. Digitalisering kan sikre borgeren større frihed," lød det fra Vestager.

For at forklare hvordan det konkret kan tænkes, nævnte hun et mere underfundigt eksempel fra Boston, hvor den enkelte borger har mulighed for at navngive for eksempel en brandhane, hvilket skulle medvirke til at give borgeren ejerskab over bybilledet.

Digitaliseringsstrategien, hvor målet er, at 80 procent af kommunikationen mellem borgeren og det offentlige skal foregå digitalt i 2015, blev også nævnt.

Hun understregede, at hun ser it som en af hovednøglerne til at sikre velfærdsstatens fremtid og sluttede med ordene:

"Jeg håber, I tager imod invitationen til at samarbejde."

It-rigmand raser

Herefter fulgte en række indlæg fra it-selskaber, der delte erfaringer og udfordringer med it-løsninger i detailbranchen, sundhedssektoren og indenfor finans og forsikring.

Blandt andet fortalte Vismas direktør Jan Tønder om problemerne med at få danske supermarkeder til at tage selvbetjeningsløsninger til sig, mens det går anderledes i de omkringliggende lande.

"Der blev indgået Dankort-forlig i 2005, der betyder, at Nets har forskellige gebyrer alt efter hvilken kasse, man går igennem. Det er en hæmmende faktor, at der er høje gebyrer på dankorttransaktioner," lød det fra Jan Tønder.

En paneldebat mellem syv it-ordførere fulgte efter, hvor salen havde mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.

Der var dog kun to, der valgte at tage bladet fra munden, heriblandt it-rigmanden Ib Kunøe, der rettede skytset mod regeringens afskaffelse af multimedieskatten. 

En afskaffelse, der da også har kostet det Kunøe-ejede Atea op imod en trecifret milionomsætning.

"En af de første ting, den nye regering gjorde, var at nedlægge multimedieskatten, der betød at medarbejdere, der havde fået adgang til it-udstyr, skulle aflevere iPads og andet it-udstyr tilbage. Det er vel at bombe tingene tilbage," lød det bagerst i salen fra Ib Kunøe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.