Artikel top billede

Tidligere Nokia-chef tror ikke på Windows Phone

Nokia har skudt sig noget så gevaldigt i foden, da man droppede Symbian til fordel for det upopulære Windows Phone, mener tidligere Nokia-chef.

Læs også:

To år efter lancering: Så lillebitte er Windows Phone

Da Nokias nye CEO Stephen Elop erklærede, at det var slut med styresystemet Symbian i Nokia-telefonerne til fordel for Windows Phone, skød han sit firma i foden.

For meget få brugere er interesseret i at bruge Windows Phone. De vil have Android og iPhone og ikke Microsoft- systemet.

Det mener i hvert fald den amerikanske teleekspert Tomi Ahonen på sin blog, hvor han ikke lægger fingre imellem, når han hamrer på dommedagstrommerne for Nokia og Microsofts satsning på smartphone-markedet.

Tomi Ahonen er tidligere direktør i Nokia og har skrevet 12 bøger om mobiltelefoni. Han er rangeret som den mest indflydelsesrige mobilekspert af Forbes og holder jævnligt foredrag ved konferencer.

Han bor i Hong Kong og er rådgiver top 500-virksomheder over hele kloden.

Nokias Windows Phone-strategi bygger på en latterlig misforståelse, hvor Nokia-chefen troede, at han kunne stoppe det svigtende salg ved at forlade Symbian-platformen, mener Tomi Ahonen.

"Valget stod mellem Nokias egen Linux-baserede og open source-platform MeeGo, Googles ligeledes Linux-baserede og open source-platform Android eller den proprietære og lukkede Microsoft Windows Phone," skriver Tomi Ahonen og fortæller med hårde markedstal, at valget af Windows Phone var helt forkert.

Og så faldt salget

Lige før Nokia skiftede fra Symbian til Windows Phone sidste år i februar var markedsandelen af Nokia-smartphones med styresystemerne Symbian og Maemo kombineret med alle smarthones med Windows Phone, HTC, Samsung, LG, SonyEricsson, Motorola og så videre, 39 procent.

I fjerde kvartal af 2011 var markedsandelen 14 procent.

Det får Tomi Ahonen til at konkludere, at der altså ikke kommer en ørn ud af at parre to kalkuner.

"Et komplet spild af flere end seks ud af 10 i Nokias og Microsofts samlede kundebase, der flygtede til iPhone, Android og Blackberry."

Du kan læse mere om Nokias fatale Microsoft-strategi på Tomi Ahonens blog.

Markedsandele opgøres forskelligt fra et analysehus til et andet, og den seneste opgørelse fra IDC viser, at Nokia havde en samlet markedsandel på 27 procent.

Det var et fald på 7,9 procent i forhold til året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.