Artikel top billede

Dette mobil-mærke solgte bedst i hele verden i 2011

Nye tal for det globale marked for mobiltelefoner og smartphones afslører, hvordan Nokia, Samsung og Apple klarede sig i det forgangne år.

Læs også:

Apple er igen verdens største smartphone-producent

2011 blev endnu et år med udbredt iPhone-mani, Android-telefonerne fortsatte fremmarchen, og Nokias deroute nåede et nyt lavpunkt.

Men en ting er den gængse opfattelse af mobil-markedets tendenser, noget andet er det reelle antal telefoner, som de enkelte leverandører spyttede ud på markedet.

Helt dugfriske tal fra IDC afslører, hvordan producenterne klarede sig i 2011.

"Det globale mobiltelefon-marked fastholdt den opadgående bane ved at vokse med 11,1 procent i 2011, hvilket var en nedgang fra 18,7 procent, som man oplevede i 2010," skriver IDC.

Nokia klarer sig trods nedgang

Nokia var igennem hele 2011 præget af transformationen fra det gamle Symbian-styresystem til Windows Phone-styresystemet, som selskabet vil satse på fremadrettet.

"Nokias omfattende distribution rundt omkring på kloden og produktions-evnerne gør selskabet til en seriøs udfordrer til at bevare leder-positionen," konkluderer IDC blandt andet.

Nokia endte ud med en samlet markedsandel på 27 procent i 2011, et fald på 7,9 procent i forhold til året før, men dog stadig et pænt stykke foran Samsung, der ligger på andenpladsen med 21,3 procent.

Apple endte ud på tredjepladsen med seks procent af det globale marked for mobiltelefoner og smartphones.

Æble-selskabets vækst var på hele 96,2 procent i forhold til 2010.

"Lanceringen af Apples iPhone 4S smartphone, der nu er tilgængelig i flere end 90 lande, var den primære grund til, at selskabet overhalede LG og ZTE i 4Q11."

Sådan klarede producenterne sig i 2011:


Kilde: IDC

Læs også:

Apple er igen verdens største smartphone-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere