Artikel top billede

Så hurtigt vokser markedet for leje-software på nettet

Omsætningen på markedet for Software-as-a-Service (SaaS) skyder i vejret med raketfart.

Læs også:

Få overblikket: Skal din software rykkes ud i skyen?

Efter 10 år på it-scenen har brugerne for alvor taget Software-as-a-Service, SaaS, til sig.

Analysehuset Gartner forventer, at omsætningen på SaaS-markedet når små 81 milliarder kroner i 2012.

Det er en stigning på 18 procent i forhold til sidste år.

I 2015 vil omsætningen ifølge Gartner passere 22 milliarder dollars, 122 milliarder kroner.

"Efter mere end et årtis anvendelse fortsætter SaaS med at udvikle sig og vokse. Virksomhederne har lært SaaS-modellen bedre at kende, de er blevet bedre til at overskue deres it-budgetter, og samtidig driver den øgede anvendelse af cloud og Platform-as-a-Service udviklingen frem," udtaler Sharon Mertz, researchdirektør hos Gartner.

Brugen af SaaS varierer fra region til region, og udfordringerne er forskellige.

I USA og Canada går overvejelserne mest på den begrænsede mulighed for at tilpasse softwaren selv og den begrænsede integration til virksomhedens eksisterende systemer, forklarer Gartner-direktøren:

"I EMEA-landene er den store udfordring ustabile netforbindelser, mens man i Asien og Stillehavsområdet bekymrer sig mest om, at det tager længere tid at implementere, end man regnede med."

USA suverænt størst

USA har det mest modne SaaS-marked i verden, og alene her forventes omsætningen i 2012 at nå godt ni millarder dollars, over 50 milliarder kroner. I sammenligning med andre regioner er det her, man finder den mest udbredte brug af SaaS til udgiftsstyring og økonomi, e-mail og kontorpakker.

I Vesteuropa vil omsætningen passere 17 milliarder kroner (3,2 milliarder dollars) i 2012, mens Østeuropa forventes at nå en lille milliard kroner (169,4 millioner dollars), vurderer Gartner.

SaaS-omsætningen i Asien og Stillehavsområdet når 5,2 milliarder kroner (934,1 millioner dollars).

Japan kæmper med eftervirkninger af jordskælv, tsunami og et nedsmeltet atomkraftværk, og den anstrengte økonomi gør SaaS særlig attraktivt for japanske virksomheder på grund af relativt lave implementeringsomkostninger.

Omsætningen på SaaS-markedet forventes her at nå godt 2,7 milliarder kroner (495,2 millioner dollars) i 2012.

I Latinamerika vil SaaS-modellen omsætte for godt 2,3 milliarder kroner (419,7 millioner dollars) i 2012

Gartner definerer omsætningen af SaaS-produkter som totalsalget af nye licenser, abonnementer, service og teknisk support.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere