Artikel top billede

Dansk it-branche: Derfor giver cloud god mening

Reportage: Cloud computing er ikke længere et abstrakt begreb, der står til diskussion, lyder det på dansk it-messe. Nu handler det om, hvordan man får det optimale ud af løsningerne.

Læs også:

Hundredevis valfarter til Danmarks største it-messe

Mød Computerworld på Danmarks største it-messe

Det er ikke længere et spørgsmål, om virksomheden skal i skyen, men derimod hvordan virksomheden skal i skyen. Sådan lød budskabet ved en paneldebat på it-messen Computerworld EXPO 2012, der finder sted onsdag og torsdag i denne uge.

Skyen er her nemlig, og de fleste - måske uden at tænke over det - er allerede storforbrugere af cloud-tjenester.

Da pandeldebattør Vagn Køhler, der er partner i Saas-it Consult, spørger publikum, hvor mange, der bruger services som webmail, iTunes og Dropbox, er det svært at få øje på nogen med begge hænder i skødet.

"Cloud er allerede en stor del af de ting, vi alle sammen foretager os til hverdag," siger Åren Ekelund, der er produktchef i Microsoft.

Nu skal vi bare have virksomhederne med.

Det seneste år er begrebet cloud-computing nemlig blevet mere jordnært, og det er derfor på tide, virksomhederne integrerer skyen i it-strategien.

Den varme luft er væk

"Skyen er ikke så fluffy længere. Den varme luft er gået ud, og det kan vi glæde os over, for i dag er skyen mere håndgribelig," siger Michael Løytved, der er managing consultant i Capgemini.

Ifølge debattørerne er der nogle åbenlyse fordele, der er værd at have i tankerne, når virksomheden skal lægge en cloud-strategi.

"I dag giver det slet ikke økonomisk mening at beholde eksempelvis ikke-personfølsomme data 'in house'," siger Åren Ekelund.

Og så er der jo også de mere lavpraktiske faktorer, der skal tages hensyn til, og hvor skyen med fordel kan anvendes.

"Vi har vist alle sammen set, hvad en regnvåd sommer gør ved kældrene her i landet," siger Michael Løytved.

Publikum kvitterer med smil og en samstemmende nikken med hovederne, hvorefter Michael Løytved fortsætter:

 "Jeg vil 10 gange hellere lægge mine data i skyen, end jeg vil lægge mine data på en server i en kælder i indre København."

Vi skal bevare jordforbindelsen

Debattens afsluttende spørgsmål indbyder debattørerne til at give deres bud på, hvor skyen blæser hen i nærmeste fremtid.

Bjarne Tönshoff fra Canon Danmark mener, at et øget antal valgmuligheder i forhold til skyen vil gøre det ekstra vigtigt at lægge en ordentlig strategi i virksomhederne.

"Den øgede kompleksitet, som et øget antal valgmuligheder giver, kræver, at man gør op med sig selv, hvad der skal i skyen, og hvad der skal holdes hjemme."

Michael Løytved er enig i, at det er vigtigt at holde hovedet koldt, når der skal lægges en cloud-strategi:

"Vi skal stadig tænke i integration. Vi skal have hovedet i skyen, men fødderne skal være plantet solidt på jorden."

Du kan læse mere om, hvordan du kan besøge Computerworlds it-messe her.

Læs også: Her er vejen til bedre cloud

Læs også: Sådan vælger du den rigtige cloud-udbyder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.