Artikel top billede

Her er vejen til bedre cloud

Her er syv punkter til en strategiplan, der skal give bedre livsbetingelser for cloud computing på nationalt niveau. It-chefen kan med fordel kigge med.

Læs også:
Her er listen over verdens bedste cloud-lande

Organisationen Business Software Alliance (BSA), der er en global organisation for softwareindustrien, har i en verdensomspændende undersøgelse taget pulsen på, hvilke lande, der er bedst til cloud computing.

Den historie kan du læse her.

Som et efterrationale på analysen har BSA ligeledes sammenstykket en syv-punktsstrategi, som giver en række forslag til nøgleområder, der bør indgå i cloud-strategien.

De syv områder er tænkt som retningslinjer til regeringsfolk, men der er også masser af inspiration at hente for it-chefen.

De syv hovedkategorier ser ud som nedenfor, men det skal tilføjes, at under hver kategori er der en stribe underpunkter, som skal opfyldes.

Du kan finde de detaljerede opgørelser og de samlede optegnelser af politikkerne i rapporten: BSA Global Cloud Computing Scorecard.

Syv trin til bedre cloud

BSA foreslår følgende syv punkter som overskrifter i nationens samlede strategi, der skal udvide de økonomiske muligheder inden for cloud:

1. At beskytte forbrugernes privatliv samtidig med, at der er fri bevægelighed med hensyn til data og handel.

2. At være på forkant med udviklingen inden for internet-sikkerhed uden at kræve brug af nogen specifikke teknologier.

3. At tage kampen op mod internet-kriminalitet med klare incitamenter og en seriøs indsats mod kriminalitet.

4. At sørge for grundig beskyttelse og konsekvent håndhævelse mod misbrug og krænkelse af cloud-teknologi.

5. At opmuntre til åbenhed og interoperabilitet mellem cloud-udbydere og løsninger.

6. At fremme fri handel ved at sænke barriererne og fjerne præferencer for bestemte produkter eller virksomheder.

7. At skabe incitamenter for den private sektor til at investere i bredbåndsinfrastruktur og fremme universel adgang til dette blandt borgere.

Læs også:
Her er listen over verdens bedste cloud-lande
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.