Artikel top billede

Rigspolitet: Sådan løser vi it-problem i vagtsystem

Rigspolitiet arbejder på at løse it-svigt i vagtsystem.

Læs også:

Ny it-ballade i politiet: Særligt vagt-system svigter.

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet..

Politipersonalet i det storkøbenhavnske område har mistet tålmodigheden med systemet Polvagt, som ikke virker ordentligt. Det kan du læse mere om her.

Helt så slemt mener Rigspolitiet ikke at det står til.

Her fortæller forhandlingschef Anne Braad, at der ganske rigtigt har været problemer med performance på systemet, men at en udskiftning af en server har hjulpet meget på problemerne.

Desuden arbejder Rigspolitiet løbenede på at udvide og optimere systemet, fortæller hun.

Hun peger på, at Polvagt er den it-mæssige understøttelse af en effektiviseringplan, der skal sørge for at politiet i højere grad sparer på lønudgifterne.

Tidligere alt for dyr

En budgetanalyse i 2010 viste, at politiets håndtering af tjenesteplanlægning tidligere har været alt for dyr, blandt andet fordi kulturen i politiet gav mulighed for for mange kompensationstimer.

"Det er derfor en del af projektet, at vi skal overholde arbejdstidsreglerne. Det har der ikke været samme fokus på tidligere," siger Anne Braad.

Kulturforandring at overholde arbejdstidsregler

Hun fortæller, at kulturen har betydet, at man ikke tog så tungt på arbejdstidsreglerne.

For eksempel man i højere grad arbejdede, når det passede den enkelte bedst.

"Det er al ære værd, men der er jo altså nogle hviletidsregler og regler om eksempelvis fridages placering, som skal overholdes. Og det har vi så programmeret Polvagt til at overholde," siger hun.

Hun mener, at personalets kritik af Polvagt derfor også handler om utilfredshed med den overliggende beslutning om at tildele arbejdstider på en mere økonomisk ansvarlig måde i politiet.

"Og det er altså noget af en kulturforandring, som betyder utroligt meget," siger hun.

Læs også:

Ny it-ballade i politiet: Særligt vagt-system svigter.

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet..
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere