Artikel top billede

Google på vej med særlige Google Android-tablets

Google planlægger at åbne en butik på nettet, hvorfra private vil kunne købe tablets med Android fra partnere såsom Samsung og Asus.

Computerworld News Service: Google vil åbne en online-butik, hvorfra selskabet vil markedsføre og sælge tablets direkte til forbrugerne. Visse af disse tablets vil være med Google-brandet rapporterer Wall Street Journal torsdag.

Google håber ifølge artiklen fra Wall Street Journal at dette initiativ vil øge udbredelsen af mobilstyresystemet Android på tablets.

Det kan dog være udfordrende at sælge tablets online, da forbrugerne ofte foretrækker at få et produkt i hænderne, før de køber.

Wall Street Journal har ingen oplysninger om åbningsdatoen for denne e-handel og Google afviser at kommentere på sagen. De tablets, der vil blive solgt over nettet, vil ifølge avisen blive produceret af Googles partnere såsom Samsung Electronics og Asustek Computer.

Derudover oplyses det i artiklen, at en tablet fra Asus vil blive solgt fra Googles online-butik senere i år.

Stor succes på smartphones

Android har stor succes på smartphones, men mobilstyresystemet har endnu ikke gjort noget væsentligt indhug i Apples dominerende andel af tablet-markedet. De stærkeste konkurrenter i dag er fra Amazon, hvis tablets er baseret på en forgrening af Android, som Google ikke fik nogen betaling for, oplyser Bob O'Donnell, der er analytiker hos IDC.

"Google befinder sig tydeligvis i en vanskelig position," siger han.

Det er vigtigt for Google at få succes i tablet-markedet, fordi det vil gøre Android endnu mere attraktiv for udviklerne. "Googles mål er at få styresystemet ud på så mange enheder som muligt," vurderer O'Donnell.

Det er lettere for Apple at sælge tablets på nettet på grund af selskabets netværk af fysiske butikker, hvor potentielle kunder kan afprøve enhederne, før de køber, påpeger han. Det vil muligvis blive sværere for Google med mindre de præcist samme produkter, som sælges online, også er tilgængelige i fysiske detailbutikker.

Google har tilsyneladende ikke mistet modet efter selskabets første forsøg med salg af hardware på nettet, bemærker Wall Street Journal.

Google begyndt i 2010 at sælge sin egen smartphone med Android, Nexus One, men droppede onlinesalget igen efter seks måneder, fordi det ikke gav pote.

Herudover havde Google i starten vanskeligt ved at håndtere supportanmodningerne.

"Det står klart, at mange kunder gerne vil prøve at have en telefon i hænderne, før de køber," konkluderede Google i et blogindlæg i forbindelse med afviklingen af selskabets eget onlinesalg af Nexus One.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere