Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google på vej med særlige Google Android-tablets

Google planlægger at åbne en butik på nettet, hvorfra private vil kunne købe tablets med Android fra partnere såsom Samsung og Asus.

Computerworld News Service: Google vil åbne en online-butik, hvorfra selskabet vil markedsføre og sælge tablets direkte til forbrugerne. Visse af disse tablets vil være med Google-brandet rapporterer Wall Street Journal torsdag.

Google håber ifølge artiklen fra Wall Street Journal at dette initiativ vil øge udbredelsen af mobilstyresystemet Android på tablets.

Det kan dog være udfordrende at sælge tablets online, da forbrugerne ofte foretrækker at få et produkt i hænderne, før de køber.

Wall Street Journal har ingen oplysninger om åbningsdatoen for denne e-handel og Google afviser at kommentere på sagen. De tablets, der vil blive solgt over nettet, vil ifølge avisen blive produceret af Googles partnere såsom Samsung Electronics og Asustek Computer.

Derudover oplyses det i artiklen, at en tablet fra Asus vil blive solgt fra Googles online-butik senere i år.

Stor succes på smartphones

Android har stor succes på smartphones, men mobilstyresystemet har endnu ikke gjort noget væsentligt indhug i Apples dominerende andel af tablet-markedet. De stærkeste konkurrenter i dag er fra Amazon, hvis tablets er baseret på en forgrening af Android, som Google ikke fik nogen betaling for, oplyser Bob O'Donnell, der er analytiker hos IDC.

"Google befinder sig tydeligvis i en vanskelig position," siger han.

Det er vigtigt for Google at få succes i tablet-markedet, fordi det vil gøre Android endnu mere attraktiv for udviklerne. "Googles mål er at få styresystemet ud på så mange enheder som muligt," vurderer O'Donnell.

Det er lettere for Apple at sælge tablets på nettet på grund af selskabets netværk af fysiske butikker, hvor potentielle kunder kan afprøve enhederne, før de køber, påpeger han. Det vil muligvis blive sværere for Google med mindre de præcist samme produkter, som sælges online, også er tilgængelige i fysiske detailbutikker.

Google har tilsyneladende ikke mistet modet efter selskabets første forsøg med salg af hardware på nettet, bemærker Wall Street Journal.

Google begyndt i 2010 at sælge sin egen smartphone med Android, Nexus One, men droppede onlinesalget igen efter seks måneder, fordi det ikke gav pote.

Herudover havde Google i starten vanskeligt ved at håndtere supportanmodningerne.

"Det står klart, at mange kunder gerne vil prøve at have en telefon i hænderne, før de køber," konkluderede Google i et blogindlæg i forbindelse med afviklingen af selskabets eget onlinesalg af Nexus One.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere