Artikel top billede

Danske forlag: Her er fremtiden for e-bøgerne

Danske forlag og forfattere er på vej med en helt ny model for e-bøger, som de tror kan komme til at tegne vejen for hele markedet.

Læs også:
Derfor kan danske forlag ikke sælge e-bøger

Galleri: Her er alle de gode apps til dine e-bøger

Forlaget Lindhardt og Ringhofs har en idé, der skal gøre det lettere at læse bøger på de digitale enheder.

Konceptet ligner til forveksling det, som musikindustrien har haft succes med, i form af tjenester, hvor brugeren for et fast månedligt beløb kan høre elle de ønskede numre.

Brugeren betaler en fast pris og få derved retten til at læse materialet. Herefter er det så bare om at læse løs.

Forlagets digitale direktør mener, at en platform til distribution kan være klar inden for et år.

"For at kunne drive en abonnementstjeneste med streaming af bøger skal der være et digitalt indhold af en vis størrelse, og det er vi tæt på at have i Danmark. Der findes selvfølgelig ikke flere millioner danske e-bøger, ligesom der er musiknumre på Spotify, men efterhånden er der mange tusinde e-bøger til rådighed," siger Cliff Hansen til pol.dk.

Cliff Hansen har specielt skelet til vores søsternation Norge, hvor planerne om e-bøger via et abonnement er langt fremme.

Norge viser vejen

I Norge har forlæggerne og forfatterne nemlig fået en aftale om e-bøger per abonnement op at stå.

Den norske forfatterforenings ordførende, Anne Oterholm, siger til SvB.se, at det formentlig vil koste 200-400 norske kroner om måneden at abonnere på e-bøgerne.

Jo Hermann, der er formand for Forfatterforeningen i Danmark mener ligeledes, at der kommer en dansk tjeneste for e-bøger.

"Når teknologien findes, vil der på et tidspunkt også være nogen, der benytter den, men hvad de præcise konsekvenser vil være, er det for tidligt at sige noget om," siger Jo Hermann til pol.dk.

Læs også:
Derfor kan danske forlag ikke sælge e-bøger

Galleri: Her er alle de gode apps til dine e-bøger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.