Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Derfor kan danske forlag ikke sælge e-bøger

Danske forlag halter langt bagefter, når det gælder salg af e-bøger. Og det er forlagenes egen skyld, mener ekspert. Se her, hvad de gør forkert.

E-bøger udgør kun en lillebitte del af den samlede omsætning hos de to største forlag i Danmark, Gyldendal og Lindhardt & Ringhof, skriver Børsen.

Dermed halter Danmark langt bagefter både Sverige, Norge og USA, hvor salget buldrer frem.

Ifølge Karen Westman Hertz, redaktionschef på Gyldendal Digital, er den helt store udfordring danskernes villighed til at lægge penge på bordet.

Hun siger til avisen, at forlaget nu vil begynde at eksperimentere med 'både formater og forretningsmodeller i de kommende år.'

Alt for dyre

Bogbrancheekspert Nils Bjervig mener, at problemet har været, at forlagene har forlangt for mange penge for de digitale udgaver.

"Prissætningen er problemet. Man lagde ud med en pris på cirka 80 procent af den trykte bog. Den skal meget længere ned, og for de fleste titlers vedkommende helt ned omkring 100 kroner," siger han til Børsen.

Ifølge Børsen viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, at 31 procent af danskere mellem 18 år og 31 år villige til at betale mindst 180 kroner for en e-bog, der koster 300 kroner i papirudgaven.

De ældre danskere er kun villige til at betale langt mindre.

Avisen skriver, at problemet for bogbranchen er, at det ikke er voldsomt meget billigere at producere en e-bog i forhold til en trykt bog.

"Der er jo ikke nogen naturlov, der siger, at fordi noget er digitalt, skal det være billigere. Hele branchen har jo det store problem, at folk vil betale væsentligt mindre for en e-bog end for en traditionel bog, og det gælder sådan set i hele verden," siger Steffen Sørensen, administrerende direktør for Publizon, der distribuerer danske e-bøger, til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere