Artikel top billede

Derfor kan danske forlag ikke sælge e-bøger

Danske forlag halter langt bagefter, når det gælder salg af e-bøger. Og det er forlagenes egen skyld, mener ekspert. Se her, hvad de gør forkert.

E-bøger udgør kun en lillebitte del af den samlede omsætning hos de to største forlag i Danmark, Gyldendal og Lindhardt & Ringhof, skriver Børsen.

Dermed halter Danmark langt bagefter både Sverige, Norge og USA, hvor salget buldrer frem.

Ifølge Karen Westman Hertz, redaktionschef på Gyldendal Digital, er den helt store udfordring danskernes villighed til at lægge penge på bordet.

Hun siger til avisen, at forlaget nu vil begynde at eksperimentere med 'både formater og forretningsmodeller i de kommende år.'

Alt for dyre

Bogbrancheekspert Nils Bjervig mener, at problemet har været, at forlagene har forlangt for mange penge for de digitale udgaver.

"Prissætningen er problemet. Man lagde ud med en pris på cirka 80 procent af den trykte bog. Den skal meget længere ned, og for de fleste titlers vedkommende helt ned omkring 100 kroner," siger han til Børsen.

Ifølge Børsen viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, at 31 procent af danskere mellem 18 år og 31 år villige til at betale mindst 180 kroner for en e-bog, der koster 300 kroner i papirudgaven.

De ældre danskere er kun villige til at betale langt mindre.

Avisen skriver, at problemet for bogbranchen er, at det ikke er voldsomt meget billigere at producere en e-bog i forhold til en trykt bog.

"Der er jo ikke nogen naturlov, der siger, at fordi noget er digitalt, skal det være billigere. Hele branchen har jo det store problem, at folk vil betale væsentligt mindre for en e-bog end for en traditionel bog, og det gælder sådan set i hele verden," siger Steffen Sørensen, administrerende direktør for Publizon, der distribuerer danske e-bøger, til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere