Artikel top billede

Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

De danske regioner har et mål om kun at have ét EPJ-system per region inden udgangen af 2013. Her kan du se, hvor langt din region er nået.

Læs også:

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

Kun ét EPJ-landskab per region.

Det er målet for de fem danske regioner inden udgangen af 2013.

Efter i mange år at have udviklet, købt og implementeret flere og flere EPJ-moduler har målet siden regionsdannelsen i 2007 været at begrænse antallet.

I 2010 gik de fem regioner sammen og dannede Regionernes Sundheds-IT. Gennem dette samarbejde forpligtede regionerne sig til at skære ned til kun ét EPJ-landskab per region.

Et EPJ-landskab består af fem moduler: et til patientadministration, et til notatskrivning, et til medicinering, et til booking samt et til rekvisition og svar.

Stor oprydning

Det er ikke nogen beskeden opgave, regionerne står over for.

Der var ved regionsdannelsen et utal af systemer inden for samme region til at løse lignende opgaver på forskellige sygehuse og afdelinger på samme hospital.

De enkelte regioner har derfor først og fremmest skullet beslutte hvilke moduler, der var at foretrække til at løfte de fem opgaveområde, et EPJ-system skal kunne håndtere.

Derefter skal de enkelte moduler udfases og implementeres.

Men flere af regionerne er allerede godt på vej.

Her går det bedst med EPJ

Region Sjælland er den eneste region, der allerede på nuværende tidspunkt har nået det gyldne ettal.

Imidlertid har de resterende regioner mindsket antallet af EPJ-landskaber siden 2007.

Region Hovedstaden er gået fra syv til tre, mens Region Midtjylland har udfaset tre EPJ-landskaber og i dag kun har tre.

Hverken Region Syddanmark eller Region Nordjylland har dog skåret i det faktiske antal af EPJ-landskaber og har således fortsat henholdsvis fem og to.

"Man skal være opmærksom på, at tallene ikke gør regionernes arbejde fuldstændig fyldest, da man ikke kan se tyngden af indsatsen i forhold til, om konsolideringen er gennemført på store eller små hospitaler," siger Heidi Forberg, der er sekretariatschef i Regionernes Sundheds-IT (RSI).

Hun forklarer, at det derfor pludselig vil gå stærkt med at begrænse antallet af EPJ-systemer i de sidste fire regioner.

"Region Hovedstaden har tre forskellige EPJ-landskaber, men de to af dem er på mindre hospitaler - nemlig Sankt Hans og Bornholm. Der er således ét EPJ-landskab på alle de større hospitaler i regionen," fortæller Heidi Forberg og fortsætter:

"Kigger vi på Region Midtjylland er tendensen den samme. Der er ét EPJ-landskab på de største hospitaler."

Sekretariatschefen hos RSI er optimistisk og fortæller Computerworld, at hun har tiltro til, at alle regioner når i mål inden deadline.

Læs også:

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere