Artikel top billede

Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

De danske regioner har et mål om kun at have ét EPJ-system per region inden udgangen af 2013. Her kan du se, hvor langt din region er nået.

Læs også:

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

Kun ét EPJ-landskab per region.

Det er målet for de fem danske regioner inden udgangen af 2013.

Efter i mange år at have udviklet, købt og implementeret flere og flere EPJ-moduler har målet siden regionsdannelsen i 2007 været at begrænse antallet.

I 2010 gik de fem regioner sammen og dannede Regionernes Sundheds-IT. Gennem dette samarbejde forpligtede regionerne sig til at skære ned til kun ét EPJ-landskab per region.

Et EPJ-landskab består af fem moduler: et til patientadministration, et til notatskrivning, et til medicinering, et til booking samt et til rekvisition og svar.

Stor oprydning

Det er ikke nogen beskeden opgave, regionerne står over for.

Der var ved regionsdannelsen et utal af systemer inden for samme region til at løse lignende opgaver på forskellige sygehuse og afdelinger på samme hospital.

De enkelte regioner har derfor først og fremmest skullet beslutte hvilke moduler, der var at foretrække til at løfte de fem opgaveområde, et EPJ-system skal kunne håndtere.

Derefter skal de enkelte moduler udfases og implementeres.

Men flere af regionerne er allerede godt på vej.

Her går det bedst med EPJ

Region Sjælland er den eneste region, der allerede på nuværende tidspunkt har nået det gyldne ettal.

Imidlertid har de resterende regioner mindsket antallet af EPJ-landskaber siden 2007.

Region Hovedstaden er gået fra syv til tre, mens Region Midtjylland har udfaset tre EPJ-landskaber og i dag kun har tre.

Hverken Region Syddanmark eller Region Nordjylland har dog skåret i det faktiske antal af EPJ-landskaber og har således fortsat henholdsvis fem og to.

"Man skal være opmærksom på, at tallene ikke gør regionernes arbejde fuldstændig fyldest, da man ikke kan se tyngden af indsatsen i forhold til, om konsolideringen er gennemført på store eller små hospitaler," siger Heidi Forberg, der er sekretariatschef i Regionernes Sundheds-IT (RSI).

Hun forklarer, at det derfor pludselig vil gå stærkt med at begrænse antallet af EPJ-systemer i de sidste fire regioner.

"Region Hovedstaden har tre forskellige EPJ-landskaber, men de to af dem er på mindre hospitaler - nemlig Sankt Hans og Bornholm. Der er således ét EPJ-landskab på alle de større hospitaler i regionen," fortæller Heidi Forberg og fortsætter:

"Kigger vi på Region Midtjylland er tendensen den samme. Der er ét EPJ-landskab på de største hospitaler."

Sekretariatschefen hos RSI er optimistisk og fortæller Computerworld, at hun har tiltro til, at alle regioner når i mål inden deadline.

Læs også:

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere