Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

De danske regioner har et mål om kun at have ét EPJ-system per region inden udgangen af 2013. Her kan du se, hvor langt din region er nået.

Læs også:

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

Kun ét EPJ-landskab per region.

Det er målet for de fem danske regioner inden udgangen af 2013.

Efter i mange år at have udviklet, købt og implementeret flere og flere EPJ-moduler har målet siden regionsdannelsen i 2007 været at begrænse antallet.

I 2010 gik de fem regioner sammen og dannede Regionernes Sundheds-IT. Gennem dette samarbejde forpligtede regionerne sig til at skære ned til kun ét EPJ-landskab per region.

Et EPJ-landskab består af fem moduler: et til patientadministration, et til notatskrivning, et til medicinering, et til booking samt et til rekvisition og svar.

Stor oprydning

Det er ikke nogen beskeden opgave, regionerne står over for.

Der var ved regionsdannelsen et utal af systemer inden for samme region til at løse lignende opgaver på forskellige sygehuse og afdelinger på samme hospital.

De enkelte regioner har derfor først og fremmest skullet beslutte hvilke moduler, der var at foretrække til at løfte de fem opgaveområde, et EPJ-system skal kunne håndtere.

Derefter skal de enkelte moduler udfases og implementeres.

Men flere af regionerne er allerede godt på vej.

Her går det bedst med EPJ

Region Sjælland er den eneste region, der allerede på nuværende tidspunkt har nået det gyldne ettal.

Imidlertid har de resterende regioner mindsket antallet af EPJ-landskaber siden 2007.

Region Hovedstaden er gået fra syv til tre, mens Region Midtjylland har udfaset tre EPJ-landskaber og i dag kun har tre.

Hverken Region Syddanmark eller Region Nordjylland har dog skåret i det faktiske antal af EPJ-landskaber og har således fortsat henholdsvis fem og to.

"Man skal være opmærksom på, at tallene ikke gør regionernes arbejde fuldstændig fyldest, da man ikke kan se tyngden af indsatsen i forhold til, om konsolideringen er gennemført på store eller små hospitaler," siger Heidi Forberg, der er sekretariatschef i Regionernes Sundheds-IT (RSI).

Hun forklarer, at det derfor pludselig vil gå stærkt med at begrænse antallet af EPJ-systemer i de sidste fire regioner.

"Region Hovedstaden har tre forskellige EPJ-landskaber, men de to af dem er på mindre hospitaler - nemlig Sankt Hans og Bornholm. Der er således ét EPJ-landskab på alle de større hospitaler i regionen," fortæller Heidi Forberg og fortsætter:

"Kigger vi på Region Midtjylland er tendensen den samme. Der er ét EPJ-landskab på de største hospitaler."

Sekretariatschefen hos RSI er optimistisk og fortæller Computerworld, at hun har tiltro til, at alle regioner når i mål inden deadline.

Læs også:

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.