Artikel top billede

Fire danskere tiltalt for at lænse netbankkonti

Ved at installere malware på flere firmaers it-systemer har fire mænd forsøgt at svindle for sekscifrede beløb. Nu skal de for retten i Odense.

Retten i Odense skal nu tage stilling til en sag om it-svindel.

Fire personer står nemlig tiltalt for it-indbrud hos flere virksomheder, hvor de har forsøgt at stjæle store pengebeløb fra netbankkonti.

To personer er anklaget for at have installeret malware på computere i firmaet Dan-Gardin.

Formålet med det var at indhente følsomme oplysninger, der kunne give adgang til netbanken.

Gerningsmændene formåede at overføre en million kroner på denne vis.

Det skriver Ritzau.

Malware-indbrud

Desuden står en person tiltalt for at lægge malware på it-systemerne i firmaet Hyllekilde Glas, hvorefter der blev forsøgt overført 250.000 kroner.

Firmaet har dog overvågning på sine konti, hvilket betyder, at store beløb skal godkendes via en sms-tjeneste, før de overføres.

Derved blev den ulovlige indtrængen opdaget.

Der er desuden rejst tiltale for en lignende malware-forbrydelse, hvor gerningspersonerne har forsøgt at hæve en halv million kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere