Artikel top billede

Her er de største pc-producenter i verden

Nye tal viser hvilke pc-producenter, der vinder og taber markedsandele.

Læs også:

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Computerworld News Service: Lenovo har øget sin føring over Dell som verdens næststørste pc-producent, men det er stadig for tidligt at sige, om den kinesiske producent vil ende med at vælte Hewlett-Packard fra førerpositionen i pc-markedet.

Det er vurderingen hos analysefirmaet IDC.

Lenovo har nydt godt af en stærk vækst i Asien og ekspansion i både de amerikanske og europæiske markeder, oplyser IDC.

Lenovos pc-leverancer steg med hele 43,7 procent i forhold til første kvartal sidste år, mens Dells leverancer faldt med 2,1 procent i løbet af samme periode efter større nedgange i afgørende markeder.

Sådan klarer de store sig

Lenovo leverede i årets første kvartal 11,7 millioner enheder, hvilket giver selskabet en markedsandel på 13,4 procent.

Lenovo haler således med hastige skridt ind på HP, der i første kvartal leverede 15,7 millioner enheder med en vækst på 3,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

HP's markedsandel i første kvartal 2012 er på 18 procent. Dell ligger på tredjepladsen med 10,1 millioner leverede enheder og en markedsandel på 11,6 procent.

Lenovo har vundet frem på markedet lige siden et stærkt andet halvår af 2011, og selskabet har haft en god vækst i Kina og andre markeder i Asien, oplyser Jay Chou, der er senioranalytiker hos IDC.

HP på vej tilbage

HP har genvundet en del af sit tabte momentum, efter selskabet mistede både troværdighed og goodwill med den fejlslagne plan om at sælge eller udskille sin pc-forretning.

Selvom HP i nogen grad har genfundet formen, så vil det stadig blive en udfordring for selskabet at afværge, at Lenovo overtager positionen som verdens førende pc-producent.

"HP er formentlig stærkere på den erhvervsmæssige side. Det bliver vigtigt, når økonomien bliver bedre, og erhvervslivet begynder at øge investeringerne," vurderer Chou.

Et øget pc-forbrug i erhvervslivet vil sandsynligvis også hjælpe Dell, som har solgt færre pc'er til forbrugere og i stedet fokuseret på produkter med højere margin såsom pc'erne fra produktlinjen XPS.

De globale pc-leverancer nåede i årets første kvartal samlet set op på 87 millioner med en vækst på 2,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

IDC havde regnet med et fald på 0,9 procent på grund af en forventet knaphed på harddiske som konsekvens af oversvømmelser i Thailand.

Selvom forsyningen af harddiske stadig var problematisk, så havde pc-producenterne trods alt "bedre adgang til harddiske end kunder i detail- og distributionskanalerne," forklarer IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere