Artikel top billede

Her er de største pc-producenter i verden

Nye tal viser hvilke pc-producenter, der vinder og taber markedsandele.

Læs også:

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Computerworld News Service: Lenovo har øget sin føring over Dell som verdens næststørste pc-producent, men det er stadig for tidligt at sige, om den kinesiske producent vil ende med at vælte Hewlett-Packard fra førerpositionen i pc-markedet.

Det er vurderingen hos analysefirmaet IDC.

Lenovo har nydt godt af en stærk vækst i Asien og ekspansion i både de amerikanske og europæiske markeder, oplyser IDC.

Lenovos pc-leverancer steg med hele 43,7 procent i forhold til første kvartal sidste år, mens Dells leverancer faldt med 2,1 procent i løbet af samme periode efter større nedgange i afgørende markeder.

Sådan klarer de store sig

Lenovo leverede i årets første kvartal 11,7 millioner enheder, hvilket giver selskabet en markedsandel på 13,4 procent.

Lenovo haler således med hastige skridt ind på HP, der i første kvartal leverede 15,7 millioner enheder med en vækst på 3,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

HP's markedsandel i første kvartal 2012 er på 18 procent. Dell ligger på tredjepladsen med 10,1 millioner leverede enheder og en markedsandel på 11,6 procent.

Lenovo har vundet frem på markedet lige siden et stærkt andet halvår af 2011, og selskabet har haft en god vækst i Kina og andre markeder i Asien, oplyser Jay Chou, der er senioranalytiker hos IDC.

HP på vej tilbage

HP har genvundet en del af sit tabte momentum, efter selskabet mistede både troværdighed og goodwill med den fejlslagne plan om at sælge eller udskille sin pc-forretning.

Selvom HP i nogen grad har genfundet formen, så vil det stadig blive en udfordring for selskabet at afværge, at Lenovo overtager positionen som verdens førende pc-producent.

"HP er formentlig stærkere på den erhvervsmæssige side. Det bliver vigtigt, når økonomien bliver bedre, og erhvervslivet begynder at øge investeringerne," vurderer Chou.

Et øget pc-forbrug i erhvervslivet vil sandsynligvis også hjælpe Dell, som har solgt færre pc'er til forbrugere og i stedet fokuseret på produkter med højere margin såsom pc'erne fra produktlinjen XPS.

De globale pc-leverancer nåede i årets første kvartal samlet set op på 87 millioner med en vækst på 2,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

IDC havde regnet med et fald på 0,9 procent på grund af en forventet knaphed på harddiske som konsekvens af oversvømmelser i Thailand.

Selvom forsyningen af harddiske stadig var problematisk, så havde pc-producenterne trods alt "bedre adgang til harddiske end kunder i detail- og distributionskanalerne," forklarer IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere