Artikel top billede

Dansk it-firma går nye veje: Hyrer syv direktører

Satsninger på nye forretningsområder og sikringen af fortsat vækst er hovedargumenterne for, at kendt dansk it-konsulenthus udnævner syv nye direktører.

Læs også:

Kapitalfond sælger Netcompany: Scorer kvart milliard

Netcompany forgylder aktionærerne

Fortsat vækst hos it-konsulenthuset Netcompany skal sikres ved at kaste sig over nye forretningsområder og omrokere kraftigt på organisationen.

I den proces udnævner Netcompany derfor syv nye direktører i tilskud til tre nuværende, så Netcompany kommer op på i alt 10 direktører til at lede godt 330 medarbejdere.

Ny administrerende direktør i selskabet bliver Ulrik Hjort, der kommer fra en stilling som operations- og finansdirektør hos Novo Nordisk i Tyskland, mens den nuværende administrerende direktør, Carsten Gomard, bliver ny bestyrelsesformand.

Tager springet til en koncern

"Vi oplever vækstrater på 25 procent fra år til år her under finanskrisen. Med mange nye forretningsområder er vi simpelthen nødt til at opruste ledelsesmæssigt for at følge med," forklarer den nyudnævnte bestyrelsesformand til Computerworld.

Han fortæller, at han selv fremover skal koncentrere sig om at være arbejdende bestyrelsesformand med ansvar for at tegne virksomheden i forhold til omverdenen og koncentrere sig om selskabets helt store sager.

"Nu går vi fra at være stifter-styret til at blive en reel koncern. Bestyrelsen har indtil nu været sammenfaldende med ledelsen, men der kommer til at være en højere grad af adskillelse mellem direktion og bestyrelse," forklarer Carsten Gomard, som ikke er ked at sige farvel til titlen som administrerende direktør efter 10 år i direktør-stolen.

"Vi har nye opgaver og nye indkøb foran os, og derfor håber vi på, at et administrativt kraftværk som Ulrich Hjort kan være med til at løfte den opgave for os. Også gerne bedre end jeg kan," lyder det fra Carsten Gomard.

Sådan bliver organisationen

Han stiftede sammen med Claus Jørgensen og André Rogaczewski Netcompany i 2000, og de to andre medstiftere forsætter i direktionen.

Topledelsen hos Netcompany består således fra næste uge af Ulrich Hjort som ny administrerende direktør, mens Claus Jørgensen fortsætter med ansvar for leverance, mens André Rogaczewski fortsat er ansvarlig for salg, markedsføring og kommunikation.

Her er alle de nye direktører

Med øget fokus på nye forretningsområder som CRM, dokumenthåndtering, ERP, drift- og vedligeholdelse samt ikke mindst cloud-leverancer har virksomheden set sig nødsaget til at have ikke færre end syv områdedirektører til at håndtere ansvaret for egne kunder og porteføljer

Udefra henter selskabet Miracle Hostings administrerende direktør Holger Brøns til operations-afdelingen, mens Thy Datas salgsdirektør Carsten Andersen er ny mand i spidsen for økonomi- og ERP-systemer.  

Fra egne rækker forfremmer Netcompany Gustaf Löfberg til områdedirektør for CSI, Nikolaj Nimann skal være områdedirektør for CRM og xRM, mens Thomas Cordth bliver områdedirektør for portaler, business intelligence og samarbejdsløsninger.

Uffe Grydgaard forbliver områdedirektør for a-kassemarkedet, efter han kom til Netcompany for nyligt i forbindelse med selskabets køb af Tieto Unions - nu blot Unions.

Faren for at blive selvfed

Carsten Gomard forklarer, at selskabet med sine mange nye arbejdsområder og direktører ser frem til at fortsætte sin vækst - ikke mindst som leverandør til den offentlige sektor, hvor selskabet henter omkring halvdelen af sin omsætning på 327 millioner kroner.

"En af farerne ved at vokse så meget er selvfølgelig, at vi bliver selvfede. Derfor skal vi fortsat fokusere på at sætte en ære i levere den rigtige kvalitet til den rigtige tid og pris, og ikke så meget mere end det," siger Carsten Gomard.

Han fortæller, at selskabet først og fremmest skal vokse organisk, men efter opkøbet af Tieto Unions også er sultent efter mere og flere forretningsområder.

Her supplerer medstifter og salgs- og kommunikationsdirektør André Rogaczewski:

"Alting i Netcompany er kundedrevet, og vi lægger derfor ikke store forkromede strategier på forhånd. Hvis vores kunder er glade for vores satsninger, så er vi ikke nervøse for at slå til og komme i gang med nye forretninger."

Netcompanys nye organisationsstruktur får premiere på mandag.

Læs også:
Kapitalfond sælger Netcompany: Scorer kvart milliard

Netcompany forgylder aktionærerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.