Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk it-firma går nye veje: Hyrer syv direktører

Satsninger på nye forretningsområder og sikringen af fortsat vækst er hovedargumenterne for, at kendt dansk it-konsulenthus udnævner syv nye direktører.

Læs også:

Kapitalfond sælger Netcompany: Scorer kvart milliard

Netcompany forgylder aktionærerne

Fortsat vækst hos it-konsulenthuset Netcompany skal sikres ved at kaste sig over nye forretningsområder og omrokere kraftigt på organisationen.

I den proces udnævner Netcompany derfor syv nye direktører i tilskud til tre nuværende, så Netcompany kommer op på i alt 10 direktører til at lede godt 330 medarbejdere.

Ny administrerende direktør i selskabet bliver Ulrik Hjort, der kommer fra en stilling som operations- og finansdirektør hos Novo Nordisk i Tyskland, mens den nuværende administrerende direktør, Carsten Gomard, bliver ny bestyrelsesformand.

Tager springet til en koncern

"Vi oplever vækstrater på 25 procent fra år til år her under finanskrisen. Med mange nye forretningsområder er vi simpelthen nødt til at opruste ledelsesmæssigt for at følge med," forklarer den nyudnævnte bestyrelsesformand til Computerworld.

Han fortæller, at han selv fremover skal koncentrere sig om at være arbejdende bestyrelsesformand med ansvar for at tegne virksomheden i forhold til omverdenen og koncentrere sig om selskabets helt store sager.

"Nu går vi fra at være stifter-styret til at blive en reel koncern. Bestyrelsen har indtil nu været sammenfaldende med ledelsen, men der kommer til at være en højere grad af adskillelse mellem direktion og bestyrelse," forklarer Carsten Gomard, som ikke er ked at sige farvel til titlen som administrerende direktør efter 10 år i direktør-stolen.

"Vi har nye opgaver og nye indkøb foran os, og derfor håber vi på, at et administrativt kraftværk som Ulrich Hjort kan være med til at løfte den opgave for os. Også gerne bedre end jeg kan," lyder det fra Carsten Gomard.

Sådan bliver organisationen

Han stiftede sammen med Claus Jørgensen og André Rogaczewski Netcompany i 2000, og de to andre medstiftere forsætter i direktionen.

Topledelsen hos Netcompany består således fra næste uge af Ulrich Hjort som ny administrerende direktør, mens Claus Jørgensen fortsætter med ansvar for leverance, mens André Rogaczewski fortsat er ansvarlig for salg, markedsføring og kommunikation.

Her er alle de nye direktører

Med øget fokus på nye forretningsområder som CRM, dokumenthåndtering, ERP, drift- og vedligeholdelse samt ikke mindst cloud-leverancer har virksomheden set sig nødsaget til at have ikke færre end syv områdedirektører til at håndtere ansvaret for egne kunder og porteføljer

Udefra henter selskabet Miracle Hostings administrerende direktør Holger Brøns til operations-afdelingen, mens Thy Datas salgsdirektør Carsten Andersen er ny mand i spidsen for økonomi- og ERP-systemer.  

Fra egne rækker forfremmer Netcompany Gustaf Löfberg til områdedirektør for CSI, Nikolaj Nimann skal være områdedirektør for CRM og xRM, mens Thomas Cordth bliver områdedirektør for portaler, business intelligence og samarbejdsløsninger.

Uffe Grydgaard forbliver områdedirektør for a-kassemarkedet, efter han kom til Netcompany for nyligt i forbindelse med selskabets køb af Tieto Unions - nu blot Unions.

Faren for at blive selvfed

Carsten Gomard forklarer, at selskabet med sine mange nye arbejdsområder og direktører ser frem til at fortsætte sin vækst - ikke mindst som leverandør til den offentlige sektor, hvor selskabet henter omkring halvdelen af sin omsætning på 327 millioner kroner.

"En af farerne ved at vokse så meget er selvfølgelig, at vi bliver selvfede. Derfor skal vi fortsat fokusere på at sætte en ære i levere den rigtige kvalitet til den rigtige tid og pris, og ikke så meget mere end det," siger Carsten Gomard.

Han fortæller, at selskabet først og fremmest skal vokse organisk, men efter opkøbet af Tieto Unions også er sultent efter mere og flere forretningsområder.

Her supplerer medstifter og salgs- og kommunikationsdirektør André Rogaczewski:

"Alting i Netcompany er kundedrevet, og vi lægger derfor ikke store forkromede strategier på forhånd. Hvis vores kunder er glade for vores satsninger, så er vi ikke nervøse for at slå til og komme i gang med nye forretninger."

Netcompanys nye organisationsstruktur får premiere på mandag.

Læs også:
Kapitalfond sælger Netcompany: Scorer kvart milliard

Netcompany forgylder aktionærerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere