Artikel top billede

Tyve nakker hundredevis af danske skolebørns pc'er

Indbrudstyve har stjålet 600 computere fra kommune. De mange bærbare maskiner var beregnet til folkeskolernes elever, der nu kan risikere slet ikke at få nye computere.

Natten mellem den 9. og 10. april har der været indbrud i Frederiksberg kommunes it-afdeling.

Gerningsmændene stjal ikke mindre end 586 bærbare computere. Det svarer til en værdi på lige knap tre millioner kroner.

Fremtidens uddannelse

De bærbare computere var beregnet til eleverne i kommunens folkeskoler.

Udstyret var indkøbt, fordi kommunalbestyrelsen har vedtaget en it-strategi, der har skarpe målsætninger for antallet af computere per elev i skolerne.

Computerworld har fået bekræftet indbruddet i kommunens it-afdeling, men det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra kommunens skolechef, der har ansvaret.

Ingen tyverialarm

Rådhuset havde ingen tyverialarmer, overvågningskameraer eller andre sikkerhedsforanstaltninger ved den port, hvor tyvene er kommet ind i et gårdanlæg og videre ind i bygningen med computerne.

"Jeg er meget ærgerlig over, at sikkerheden ikke har været bedre," siger skolechef Gorm Bagger Andersen til TV2 Lorry.

Måske ingen pc'er til eleverne

Nu kan sagen ende med, at der slet ikke kommer nye bærbare computere ud til eleverne, hvis der ikke findes nye penge på kommunebudgettet.

Kommunen er nemlig selvforsikret, hvilket betyder, at de mange pc'er ikke bliver erstattet af en forsikring, som man normalt vil opleve det i forbindelse med et indbrud.

Det er kommunens borgere, der skal betale.

Kommunalbestyrelsen skal derfor finde ekstra penge gennem eksempelvis en ekstrabevilling, hvis de mange stjålne skolemaskiner skal erstattes med nye.

Sagen er anmeldt og derved overdraget til Politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.