Artikel top billede

Denne mail giver dig et godt tilbud - men det er fup

En sværm af mails reklamerer for en database på nettet, der skal give dig nye forretningsforbindelser.

Læs også:

Forbrugerombudsmand advarer mod annoncehaj

Tysk annoncehaj igen på færde i Danmark

Har du modtaget en mail på fejlfrit dansk, der tilbyder dig og din virksomhed optagelse i et forretningsnetværk?

Så glem den. Det er fup, fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS.

Sikkerhedsfirmaet beretter, at de har observeret en bunke mails til vilkårlige modtagere, hvor målet er at lokke dem med i en firmadatabase på nettet.

"Vi har set denne form for annoncesvindel mange gange tidligere. Denne gang er den pakket anderledes ind, men teknikken og målet er den samme," lyder det fra CSIS i en advarselsmail.

Den uønskede e-mail ankommer på fejlfrit dansk og indholdet klinger således:

Emnelinje: Anmodning om information....

Hej

Vi sammenstiller nu et landsdækkende firmakatalog for vores kunder. For at præsentere et bredt spektrum af virksomheder i alle brancherne vil jeg gerne spørge, om I har lyst til at tilføje oplysninger til jeres aktivitet (grundlæggende data og kort beskrivelse af det vigtigste tilbud) til vores katalog.

I kan gøre det på websiden www. biz6. dk /about/ register.html (mellemrum indlagt, red.) 

Jeg synes, det vil være en perfekt ekstra reklame for jeres firma og et bredere udvalg af tilbud på marked for vores kunder. Så de vil være i stand til at vælge det bedste tilbud. Det er helt gratis at tilføje virksomheden til vores katalog (der er ikke nogen skjulte omkostninger).

--
Hjertelig hilsen
Thomas Johansen

Registreret i Polen

biz6.dk-domænet er registreret af et firma i England, der hedder CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS. En registrant er den, der har taget domænenavnet i brug, altså har registreret det.

Domænet er dog samtidig knyttet til en fuldmægtig, der er den person eller det firma, som registranten har givet lov til at administrere domænenavnet.

Denne fuldmægtig i forbindelse med biz6.dk er en person fra Polen.

Ifølge CSIS er der god grund til at være forsigtig med at anvende tilbuddet.

"På selve hjemmesiden er det tydeligt at se, at der er tale om fup og svindel. Bemærk, at det fremgår, at det altså er gratis optagelse, mens du ved oprettelsen skal acceptere betingelserne."

"Det er her man falder i fælden og berettiger disse banditter til at sende en faktura," lyder advarslen fra sikkerhedsfirmaet.

Dansker bag

På trods af den internationale registrant og fuldmægtige kan udsendelsen være af dansk oprindelse.

"Der er god grund til at tro, at det er danskere, der står bag denne svindel," lyder det fra CSIS.

Læs også:

Forbrugerombudsmand advarer mod annoncehaj

Tysk annoncehaj igen på færde i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere