Artikel top billede

Vi er knaldgode til sikkerhed - men det hjælper ikke

Websites er langt mindre sårbare end tidligere, men det hjælper alligevel ikke så meget på sikkerheds-niveauet.

Computerworld News Service: Antallet af sikkerhedshuller i koden bag verdens større websites falder fortsat, men erhvervslivet er langsom til at rette fejl, der kan udnyttes af hackere, som anvender mere og mere avancerede værktøjer, advarer sikkerhedsekspert.

Det gennemsnitlige antal nye alvorlige sårbarheder, der blev introduceret på websites af udviklerne, lå i 2011 på 128, mens det i 2010 var 230 og i 2009 var 480, oplyser Jeremiah Grossman, der er teknologichef hos WhiteHat Security, der specialiserer sig i at teste websites for sikkerhedshuller.

De pågældende sårbarheder er at finde i specialtilpasset websitekode og kan derfor ikke rettes ved at udrulle opdateringer fra for eksempel Microsoft eller Oracle, advarer Grossman.

Bliver hele tiden dygtigere

Det tager ifølge WhiteHat Securitys statistik gennemsnitligt en organisation 100 dage at rette omkring halvdelen af sine sårbarheder.

Risikoen er, at sikkerhedshuller, der ikke lukkes hurtigt, kan blive opdaget af hackere, hvilket kan resultere i højtprofilerede kompromitteringer, som eksempelvis de angreb, som Sony, analysefirmaet Stratfor Global Intelligence og AT&T er blevet ramt af.

Hackerne bliver hele tiden dygtigere.

De bruger en bredere vifte af improviserede værktøjer til at finde kodefejl på websites. "Angrebssiden bliver bedre hvert år," siger Grossman.

Sikkerhedsanalytikerne hos WhiteHat Security forsøger konstant at hacke websites tilhørende finansinstitutioner og andre store virksomheder - med deres tilladelse. Udviklerne hos disse virksomheder fortæller ikke WhiteHat, hvornår de udruller nye funktioner eller foretager andre ændringer.

WhiteHats opgave er at finde eksempelvis cross-site scripting-fejl og sårbarheder, der åbner for SQL-injektioner.

"Vi knuser konstant websites," fortæller Grossman. "Døgnet rundt arbejder vi ligesom LulzSec eller Anonymous. Vi stopper aldrig."

Det er op til de pågældende virksomheder, om de ønsker at løse problemerne, hvilket ofte indebærer, at der skal dedikeres en udvikler, som ellers sidder og arbejder på en ny funktion, som virksomheden har brug for at udrulle, siger Grossman.

Det er en satsning, om man vil rette eller ikke rette, for det er ikke til at sige, om sårbarheden nogensinde vil blive opdaget af en hacker, men det kan koste virksomheden dyrt, hvis den opdages.

"Så spørgsmålet er: "Tager man en udvikler af et projekt for at arbejde på en fejlrettelse, som man ved muligvis aldrig vil blive udnyttet, og som måske eller måske ikke vil koste virksomheden noget overhovedet?" påpeger Grossman.

Det bedste er fra begyndelsen at skrive god software med et skarpt øje til sikkerheden.

"Vi kommer jo ikke til at lave perfekt software, men vi kan blive i stand til at lave software, der økonomisk set er godt nok," lyder vurderingen fra Grossman.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere