Artikel top billede

Gode råd: Sådan tjener du penge på dine apps

Se hvordan du kan tjene penge på udvikling af mobil-applikationer.

Computerworld News Service: Lad os se det i øjnene: Chancerne for at blive milliardær fra den ene dag til den anden ved at udvikle den næste app med samme kolossale succes som Instagram eller lignende er ikke ligefrem overvældende.

Men det betyder ikke, at det ikke er muligt at skabe sig en rimelig indtægt i markedet for udvikling af mobil-applikationer.

Selv om konkurrencen om mobilbrugernes opmærksomhed er benhård, så findes der metoder til stødt at opbygge sin brugerbase og omsætte sine apps til penge.

Under Sloan Hi-Tech Conference ved MIT fornylig delte fem veteraner ud af gode råd om, hvordan man opbygger holdbare forretningsmodeller og sikrer, at ens app-drømme ikke brister som et mobilt modstykke til it-boblen fra 2000.

Her får du tre gode råd:

Lad være med at tro, at din app bliver den næste Instagram.

Selvfølgelig ville det være dejligt, hvis Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, ringer og tilbyder dig milliarder for din app, der endnu ikke giver penge i kassen, men chancen for at det sker, er mildest talt ikke ret stor.

Derfor er det bedst med en langsigtet tilgang til, hvad der skal til for gradvist at få sin app til at blive en succes.

Det betyder, at det uvægerlig bliver nødvendigt med en forretningsplan for at omsætte sin app-idé til penge og på den måde demonstrere over for investorer, at man er i stand til at skabe en stabil indtægtskilde.

Paneldeltagerne ved konferencen beskriver, at der for tiden er to overordnede indtægtsmodeller, der er populære: Den ene er apps, der er gratis at downloade og som er annoncefinansierede; den anden er såkaldte "freemium"-apps, der også er gratis at downloade, men hvor brugeren kan købe ekstra indhold for at forbedre oplevelsen.

Der er generelt enighed om, at freemium-modellen er på vej frem, da den typisk giver en mere jævn indtægtskilde.

Aaron Woodman, der er chef for mobile communications hos Microsoft, mener, at app-udviklerne er nødt til at insistere på at kræve et eller andet for deres indhold, på trods af at app-butikkerne flyder over med apps, der lover det hele gratis.

"Hos Microsoft har vi kæmpet med en model for fastsættelse af  mindstepriser for at forsvare muligheden for at sælge produktet," fortæller han.

"Jeg tror ikke, der er mange andre modeller end 'freemium', hvor man kan sælge ekstra indhold til et spil."

Det er dog ikke alle, der er lige så glade for denne model.

Ray Sharma, der er stifter og direktør for XMG Studio, fortæller, at han "virkelig ikke bryder sig om" freemium-systemet.

Han forsøger i stedet at fremme noget, som han kalder "paymium"-planen, hvor brugerne betaler en lav pris for deres apps og derudover kan afkræves betaling for ekstra indhold.

"Vi tror, at den ultimative model er at tage 0,99 dollar (godt fem kroner, red.) for et spil og derefter kræve betaling for ekstra indhold," forklarer han.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning.

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3.

Test: Sådan udvikler du én app til alle smartphones.

Her er app-udviklernes foretrukne platform.

Hold dig indtil videre fra HTML5.

Selv om HTML5 sandsynligvis er fremtiden inden for udvikling af mobil-apps, så er standarden ung og der er lang vej endnu, før den kan levere den form for tilpasset udvikling, man som app-udvikler har mulighed for med sine native API'er.

"Fra et spiludvikler-synspunkt er det vigtigt at fremhæve, at man har brug for en masse API'er, som HTML5 ikke understøtter, hvis man ønsker en god ydelse for sine brugere," siger Ray Sharma, der er stifter og direktør for XMG Studio.

"Tag som eksempel GPS: I mange apps er det en selvfølge, at der er adgang til GPS, men i HTML5 eksisterer API'erne til GPS endnu ikke."

Eli Schleifer, der er stifter af Directr, stemmer i med den vurdering, at HTML5 er bedst til virksomheder, der udvikler relativt enkle apps, der ikke anvender data om geografisk placering eller andre komplicerede udviklingsværktøjer.

"Hvis man udvikler en app til et supermarked, så er HTML5 helt fint," siger han.

"Men der går noget tid, før det bliver relevant for folk, der arbejder med mere banebrydende ting."

Her er der også penge at hente

Der foregår for tiden en stribe retssager i mobilbranchen over ophavsretlige emner.

Hvis du har fået en genial idé, som har potentiale til at blive det næste store hit, så bør du derfor tage patent på din idé for at forhindre andre i at kopiere den.

Det lyder måske som en overvældende ting at gå i gang med, men paneldeltagerne bemærker, at det er økonomisk rimeligt overkommeligt at indgive den indledende ansøgning om beskyttelse af sine immaterielle rettigheder.

Og man bliver glad for at have gjort investeringen, når forretningen først tager fart.

"Vi opfordrer folk til ikke at være bange for processen," siger Sean Kelly, der er vice president for produktudvikling hos Zynga.

"Vi mener, at det i sidste ende er rigtig godt for små udviklere at have gennemgået processen."

Sharma påpeger, at det kan være en ekstra hjælp i eventuelle forhandlinger med investorer, at man har gjort noget for at beskytte sine IP-rettigheder.

"Folk er mere tilbøjelige til at tage én seriøst som startup, hvis man har været igennem den proces," siger han.

"Det lyder måske besværligt at søge patent, men jeg tror, at vi i de kommende år vil se en meget stærkere hævdelse af IP i app-markedet."

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning.

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3.

Test: Sådan udvikler du én app til alle smartphones.

Her er app-udviklernes foretrukne platform.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.