Artikel top billede

Her er klodens mægtigste chipfirma

Chip-branchens astronomiske omsætning fortsætter med at vokse. Ét selskab giver alle de andre baghjul.

Computerworld News Service: Omsætningen i det globale chipmarked nåede i 2011 op på godt 1.744 milliarder kroner og Intel snuppede sin hidtil største bid af kagen.

Den globale chipomsætning lå 30,7 milliarder kroner eller 1,8 procent højere i 2011 end i 2010, skriver Gartner i en ny rapport, der udkom tirsdag.

Selvom generel vækst i chipmarkedet er godt nyt i en ellers svag økonomi, så er det Intel, der løber med opmærksomheden.

Verdens største chipproducent øgede i 2011 sin omsætning med hele 20,7 procent, hvilket betyder, at Intel for 20. år i træk sidder på den største andel i chipmarkedet.

Intel har desuden slået sin egen rekord, hvad angår størrelsen af sin markedsandel, der i 2011 ifølge Gartner landede på 16,5 procent, hvilket således er en smule mere end Intels hidtidige rekord på 16,3 procent fra 1998.

Samsung ligger på andenpladsen med en markedsandel på 8,9 procent. Samsung har dog ikke haft den samme vækst i forhold til året før, som Intel, men har derimod kun kunnet registrere en vækst på en procent i forhold til 2010.

På tredjepladsen ligger Toshiba med en nedgang på 4,8 procent. I 2011 landede Toshibas andel på 3,8 procent af det globale chipmarked.

På fjerdepladsen sidder Texas Instruments med en andel ligeledes på 3,8 procent, mens Renesas Electronics lander på femtepladsen med en andel på 3,5 procent.

Bedring i markedet

Selvom Qualcomm kun ligger på sjettepladsen i 2011 med en andel på 3,3 procent af det globale chipmarked, så har selskabet registreret den største vækst blandt alle chipproducenterne.

Fra 2010 til 2011 er Qualcomm vokset med hele 38,8 procent, bemærker Gartner.

I sidste måned oplyste Gartner, at der i år er bedring på vej i chipmarkedet.

"Halvlederindustrien er på nippet til en bedring, der starter i andet kvartal i 2012," udtaler analytiker Bryan Lewis fra Gartner.

"Beholdnings-korrektionen forventes afsluttet i løbet af dette kvartal, udnyttelsesgraden på chipfabrikkerne har nået bunden, og den økonomiske situation er ved at stabilisere sig."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.