Artikel top billede

Her er klodens mægtigste chipfirma

Chip-branchens astronomiske omsætning fortsætter med at vokse. Ét selskab giver alle de andre baghjul.

Computerworld News Service: Omsætningen i det globale chipmarked nåede i 2011 op på godt 1.744 milliarder kroner og Intel snuppede sin hidtil største bid af kagen.

Den globale chipomsætning lå 30,7 milliarder kroner eller 1,8 procent højere i 2011 end i 2010, skriver Gartner i en ny rapport, der udkom tirsdag.

Selvom generel vækst i chipmarkedet er godt nyt i en ellers svag økonomi, så er det Intel, der løber med opmærksomheden.

Verdens største chipproducent øgede i 2011 sin omsætning med hele 20,7 procent, hvilket betyder, at Intel for 20. år i træk sidder på den største andel i chipmarkedet.

Intel har desuden slået sin egen rekord, hvad angår størrelsen af sin markedsandel, der i 2011 ifølge Gartner landede på 16,5 procent, hvilket således er en smule mere end Intels hidtidige rekord på 16,3 procent fra 1998.

Samsung ligger på andenpladsen med en markedsandel på 8,9 procent. Samsung har dog ikke haft den samme vækst i forhold til året før, som Intel, men har derimod kun kunnet registrere en vækst på en procent i forhold til 2010.

På tredjepladsen ligger Toshiba med en nedgang på 4,8 procent. I 2011 landede Toshibas andel på 3,8 procent af det globale chipmarked.

På fjerdepladsen sidder Texas Instruments med en andel ligeledes på 3,8 procent, mens Renesas Electronics lander på femtepladsen med en andel på 3,5 procent.

Bedring i markedet

Selvom Qualcomm kun ligger på sjettepladsen i 2011 med en andel på 3,3 procent af det globale chipmarked, så har selskabet registreret den største vækst blandt alle chipproducenterne.

Fra 2010 til 2011 er Qualcomm vokset med hele 38,8 procent, bemærker Gartner.

I sidste måned oplyste Gartner, at der i år er bedring på vej i chipmarkedet.

"Halvlederindustrien er på nippet til en bedring, der starter i andet kvartal i 2012," udtaler analytiker Bryan Lewis fra Gartner.

"Beholdnings-korrektionen forventes afsluttet i løbet af dette kvartal, udnyttelsesgraden på chipfabrikkerne har nået bunden, og den økonomiske situation er ved at stabilisere sig."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere