Artikel top billede

Routere på fuld load sendte Bayern München i sort

Det var fejlramte encodere hos YouSee, der af ukendte årsager sendte tusinder af tv-skærme i sort midt under fodboldkamp. Fejlen er formentlig fundet, så i aften virker det, siger firmaet.

Læs også:
YouSee-fejl rammer titusindvis af tv-seere

Se Danmarks største tele-knudepunkt

Det var formentlig en endnu ukendt fejl i nogle encodere, som tirsdag gav periodisk sort skærm og pixelering på hundredetusinder af danske fjernsyn med signal fra YouSee gennem hele aftenen.

Det var især mange fodboldfans, der fulgte Champions League-kampen mellem Bayern München og Real Madrid på TV3+, stærkt utilfredse med.

Men ifølge YouSee's pressechef, Ib Konrad Jensen, ramte problemerne ikke blot kanalen med fodboldkampen, men en række andre satellitbaserede kanaler.

Fejl-aften

Firmaets teknikere fejlsøgte tidligt på problemet, som opstod ved 18.30-tiden på den del af firmaets netværk, som håndterer satellitkanalerne.

"Vi får kaldt, hvad vi har af teknikere og netværksspecialister ind på Borups Allé (i København, red.) for at finde fejlen, som vi ikke har set før," siger han.

På dette tidspunkt håbede YouSee ifølge pressechefen stadig at kunne løse problemet inden klokken 20.45, da fodboldkampen startede. Men det lykkedes ikke at finde årsagen før efter midnat.

"Vi kontakter også Cisco i USA, som kommer online på vores system og hjælper derovre fra. For vi kan se, at det er de Cisco-routere, der håndterer satellitkanalerne, som fejler," siger Ib Konrad Jensen.

Overbelaster routere

Et stykke tid efter midnat får teknikerne sporet sig frem til, at fejlen må ligge i en række encodere, som fremstiller datastrømmen til firmaets time shift-service, en funktion som YouSees kunder kender som "start-forfra".

"Encoderne forårsager af en uvis grund, at routerne går op på 99 procents belastning, og at vi dermed får de her udfald, som vi ser på satellitkanalerne," siger Ib Konrad Jensen.

Da YouSee vælger at koble encoderne fra, stabiliserer signalet sig endelig, fortæller han.

Onsdag har teknikerne været i fuld gang med at undersøge logfiler, analysere og fejlkontrollere for at finde årsagen til fejlen.

"Det ser ud til, at vi har fundet den. Men vi skal være helt sikre på, at det faktisk var det, der var årsagen," siger pressechefen.

Går ikke ned i dag

Imidlertid lover Ib Konrad Jensen, at der ikke skulle være problemer, når den anden semifinale i Champions League mellem Chelsea og Barcelona starter klokken 20.45 i aften.

"Nej, det går ikke ned i aften. Herregud, det er jo bare et tv-signal, vi skal have sendt ud," siger han uden dog at turde lægge hovedet på blokken.

Firmaets administrerende direktør, Niels Breining, har på firmaets hjemmeside undskyldt nedbruddet overfor tusinder af skuffede kunder.

"Fejlen kunne knap have været indtruffet på et mere kritisk tidspunkt," siger han til de mange fodboldfans.

Det er ikke første gang, YouSee-kunder har været ramt af nedbrud. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere