Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Netværksfejl skyld i flimmer hos YouSee-kunder. Nu truer flere kunder med at skifte udbyder.

Læs også:

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Danske tv-seere redder TDC-regnskab


Flimmer på tv-skærmen søndag aften i bedste sendetid er ikke populært.

Flere tusinde københavnske YouSee-kunder kunne i går skyde en hvid pil efter at se blandt andet Champions League-håndbold-kampen mellem AG København og Partizan Beograd samt filmene The Notebook og Yes Man.

For en netværksfejl på YouSees central på Borups Alle i København var skyld i, at kundernes tv-apparater var nede i minimum to timer søndag mellem 21 og 23, hvilket forårsagede flimmer på de københavnske tv-apparater.

Nede i flere timer 
"Mindst 10.000 har været ramt af nedbruddet, og det tal er nok meget lavt sat. Vi skal naturligvis beklage forstyrrelserne," forklarer pressechef Lasse Bastkjær Jensen hos YouSee-ejeren TDC.

Han fortæller, at ikke alle københavnske YouSee-kunder oplevede flimmer eller sorte skærme, da mange i hovedstaden får deres signal fra en central i Taastrup.

Men han erkender også, at TDC endnu ikke har det samlede overblik over skadens omfang.

Fortørnelse på Facebook
På YouSees Facebookprofil lægger kunderne ikke fingrene imellem, når det kommer til at sige deres ærlige mening om tv- leverandøren.

Vreden skyldes ganske givet, at YouSee  for nyligt var ude i et andet kæmpe-nedbrud, hvilket også skyldtes en netværksfejl på centralen på Borups Alle.

"Fandme latterligt, at vi skal betale fuldpris for, at vores tv-signal hele tiden ryger!!!! Har aldrig oplevet noget ligende!!!!! Og nu sad man lige og så noget, hvor billedet så fryser, samtidig med at det hakker i lyden. Og da det så endelig vender tilbage til normal slutter programmet!!!!!!!!" lyder skudsmålet fra én blandt flere hundrede rasende kunder.

Flere af Facebook-brugerne raser samtidig over manglende internet og opdatering af YouSees tekniske support. Mange kunder truer også med at skifte tv-udbyder.

Du ser ikke-gruppen
I kølvandet på nedbruddet har en enkelt Facebook-bruger oprettet Facebook-gruppen "You-dont-see", hvor der bliver truet med telefonstorm mod TDC's tv-distributør.  

Samtidig svarer YouSees kundeservice ikke på de mange vrede udbrud på selskabets Facebook-side, udover enkelte, generelle driftsinformationer, der i løbet af aftenen fortæller, at "fejlen er rettet inden for 1 timer".

YouSees Facebook-side skulle ifølge selskabet ellers bruges som support til brugerne i den slags situationer.

"Ja, det er jo kedeligt, at der ikke er nogen, der har svaret kunderne," siger Lasse Bastkjær Jensen, som endnu ikke selv har været inde og kigge på Facebook-siden.

Han fortæller samtidig, at TDC/YouSee endnu ikke har besluttet, om kunderne skal have kompensation for nedbruddene.

For blot få måneder siden fortalte TDC's administrerende direktør Henrik Poulsen, at netop YouSee var en af årsagerne til, at TDC kunne notere et plus i sit kvartalregnskab.  

Læs også:

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Danske tv-seere redder TDC-regnskab

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.